Junajtedu samo bod, Totenhem uništio Rednapa

"Đavoli" su samo remizirali na Stadionu svjetlosti protiv Sanderlenda (1:1), a po viđenom na terenu opet bili daleko od trijumfa
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2014. 17:09h

Mančester junajted je napravio pomak u odnosu na prvo kolo protiv Svonsija, ali Luj van Gal i dalje čeka na prvu pobjedu u Premijer ligi.

"Đavoli" su samo remizirali na Stadionu svjetlosti protiv Sanderlenda (1:1), a po viđenom na terenu opet bili daleko od trijumfa, baš kao i prošle sedmice na "Old trafordu".

Istina, Junajted je poveo na vrijeme, kada je Huan Mata u 17. minutu iz peterca matirao Vita Manonea, a konačan rezultat je postavljen već u 30. kada je Džek Rodvel, nvajlija iz Mančester sitija, nakon kornera donio bod "crnim mačkama"...

Totenhem je u ovom trenutku uz Čelzi i Svonsi (Mančester siti i Liverpul igraju sjutra) jedina ekipa koja je ostvarila maksimalan učinak u prva dva kola Premijer lige.

Sparsi su prošle subote u sudijskoj nadoknadi golom Erika Dajera slavili protiv Vest Hema, a sada nisu dozvolili mnogo stresa svojim navijačima - sa 4:0 su deklasirali Kvins Park Rendžers na "Vajt Hart lejnu".

Formacija Harija Rednapa s tri igrača u posljednjoj liniji odbrane nije imala šansi protiv razigranog domaćina, pa je već u 37. minutu bilo 3:0.

"Dobili smo šta smo zaslužili, a to je jedno veliko ništa. Bili smo bez energije i protivnik je znao kako da nas kazni", rekao je razočarani Rednap.

Naser Šadli je postigao dva pogotka, jedan Dajer, pa je drugo poluvrijeme Rednap samo molion boga da njegovi "policajci" ne prime još koji gol.

A primili su samo jedan, i to u 65. minutu kada se upisao Emanuel Adebajor.

Adebajor je pored datog asistirao kod prvog pogotka Šadlija, a preostala dva je namjestio Erik Lamela, koji je danas prvi put startovao u dresu Totenhema na "Vajt Hart lejnu" nakon 359 dana od dolaska iz Rome...

"Trudimo se razvijemo sopstveni stil igre i filozofiju. To nije lako, ali igrači se trude i danas su uradili veliki posao", kazao je menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

Stouk je imao od 15. minuta igrača više u Halu (isključen Džejms Čester), ali se na kraju spasavao poraza.

Nikica Jelavić je u prvom poluvremenu donio prednost domaćinu, a bod gostima sa "Britanije" donio je Rajan Šoukros u 83. minutu.

Rezultati

Sanderlend - Mančester j. 1:1 (Rodvel 30 - Mata 17)

Hal - Stouk 1:1 (Jelavić 42 - Šoukros 83)

Totenhem - KPR 4:0 (Šadli 12, 37, Dajer 30, Adebajor 65)

Ponedjeljak

Mančester siti - Liverpul

Subota

Everton - Arsenal 2:2

Čelzi - Lester 2:0

Sautempton - VBA 0:0

Svonsi - Barnli 1:0

Kristal Palas - Vest Hem 1:3

Aston Vila - Njukasl 0:0

Galerija

Bonus video: