Zagrepčani na pragu grupne faze, preokreti Totenhema i Partizana

Heroj Totenhema u pobjedi nad AEL-om u Limasolu (2:1) je bio zaboravljeni Erik Lamela, koji je ušao u igru i režirao preokret asistencijama ka Soldadu u 74. i Kejnu u 80. minutu
2 komentar(a)
Hari Kejn, Totenhem, Foto: Beta/AP
Hari Kejn, Totenhem, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.08.2014. 21:18h

Nakon što je na čudan način ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona, zagrebački Dinamo je došao na korak od Lige Evrope.

U prvom meču plej-ofa, „modri” su u Rumuniji savladali Petrolul sa 3:1, a do ubjedljivog trijumfa su došli golovima Duja Čopa u 80. i Maćada u 96. minutu!

Na pragu grupne faze je i Totenhem, koji je savladao AEL u Limasolu.

Heroj je bio zaboravljeni Erik Lamela, koji je ušao u igru u 72. minutu umjesto Androsa Taunzenda i režirao preokret asistencijama ka Robertu Soldadu u 74. i Hariju Kejnu u 80.

"Ovo je jako važna pobjeda, jer nam omogućava da se pitamo u revanšu pred svojim navijačima. Lamela, Naser Šadli i Musa Dembele su promijenili ritam kada su ušli, i to je ono što tražim da rade igrači kada dobiju šansu s klupe", rekao je menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

Viljareal je završio posao protiv Astana u Kazahstanu (3:0), dok je Omonija, koja je izbacila Budućnost, remizirala u Moskvi protiv Dinama (2:2).

Kiprani su dva puta vodili, imali igrača više od 62. minuta (isključen Kokorin), ali se za remi pobrinuo novajlija iz Mančester junajteda, Aleksander Bitner u 72.

Legija se oporavila nakon što je izbačena iz Lige šampiona zbog administrativnog propusta i savladala Aktobe u Kazahstanu sa 1:0.

Rostov Miodraga-Grofa Božovića je nakon velikih peripetija zaigrao u Evropi, ali bi mogao brzo da završi odiseju. Osvajač Kupa Rusije je u Turskoj poražen sa 2:0 od Trabzona, na čijoj klupi sjedi Vahid Halilhodžić.

"Propustili smo veliku šansu da ostvarimo dobar rezultat u Turskoj. Ali, imamo šansu, znam da možemo da pobijedimo u revanšu", kazao je Božović.

Partizan je gubio sa 2:0 u 17. minutu od Nefčija iz Azerbejdžana u Beogradu, ali je na kraju pobijedio sa 3:2.

Interesantno, dva gola za goste dao je Silva Kruz, a potom je i pogodio svoju mrežu za 2:1 i tako dao krila domaćinu.

„Crno-bijele”" je u život potpuno vratio crnogorski napadač Petar Grbić (istina, lobovao je protivničkog golmana iz nedosuđenog ofsajda), a konačan rezultat je postavio - igrač Nefčija!

U pitanju je Junusade - on je u 69. minutu centaršut Danka Lazovića sproveo iza leđa saigrača Stamenkovića.

Veliko iznenađenje je napravila rumunska Astra. Ona je na „Žerlanu” šokirala Lion, iako je gubila od 25. minuta (strijelac Malbrank).

U nastavku su, međutim, Fatai i Budesku iz penala režirali senzaciju.

Split je remizirao bez golova protiv Torina na „Parku mladeži”, Rijeka je srušila Šerif (1:0), dok je Borusija Menhengladbah pobijedila sa 3:2 Sarajevo u gostima.

Sarajlijama je presudio momak iz Zenice - 21-godišnji Branimir Hrgota s dva pogotka.

Bonus video: