UEFA ODLUČILA

Dnjepar kažnjen sa 50.000 eura zbog divljanja navijača

UEFA je danas, takođe, saopštila da će Dnjepar evropske mečeve na domaćem terenu igrati bez publike ukoliko navijači naprave novi problem u naredne dvije godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2014. 16:13h

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas Dnjepar sa 50.000 eura zbog nereda koje su izazvali navijači tog ukrajinskog kluba na meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kopenhagena.

UEFA je danas, takođe, saopštila da će Dnjepar evropske mečeve na domaćem terenu igrati bez publike ukoliko navijači naprave novi problem u naredne dvije godine.

Dnjepar svoje mečeve igra u Kijevu, jer je UEFA procijenila da nije bezbjedno organizovati mečeve u Dnjepropetrovsku, na istoku Ukrajine.

Meč između Dnjepra i Kopenhagena igran je 30. jula, a gostujuće navijače Kopenhagena napale su pristalice Dnjepra, pa su oni morali su da se sklone pod tribine. Zbog toga je početak drugog poluvremena kasnio 15 minuta.

Navijači domaćeg kluba rekli su da su bili isprovocirani ruskom zastavom koju su donijele pristalice gostujućeg tima. Danski klub i udruženje navijača odlučno su to demantovali.