Divan gest Zlatana Ibrahimovića

Fudbaler PSŽ-a je poručio da se bez sekunde razmišljanja odlučio na ovakav potez
6 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Zlatan Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.08.2014. 12:10h

Jedan od najboljih fudbalera današnjice, Zlatan Ibrahimović, platio je odlazak švedske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo za osobe ometene u razvoju.

I pored toga što su na terenu lako izborili plasman na SP, reprezentativci Švedske su umalo propustili to takmičenje jer tim nije mogao da priušti put u Brazil.

Kontaktiran je veliki broj fudbalera kako bi se makar prikupili dresovi i kopačke, a ostatak novca je trebao da se skupi na aukciji.

Zlatan je ovaj gest za divljenje učinio nakon razgovora sa pomoćnim trenerom reprezentacije, Stefanom Jonsonom.

- Razgovarao sam sa Zlatanom i pitao ga da li bi mogao da nam pokloni svoj dres, a on je odgovorio: "Šta će vam moj dres? Koliko vam još novca nedostaje?" Kada sam mu rekao da nam je potrebno oko 38.000 eura, samo je tražio broj računa i uplatio taj novac. To je bilo nevjerovatno i fantastično. I dalje moram da se uštinem da bih povjerovao da je to istina. Hvala Zlatanu, zbog njega će za sve nas koji smo u ovom timu san biti ispunjen - rekao je Jonson.

Ibrahimović je poručio da se bez sekunde razmišljanja odlučio na ovakav potez.

- Fudbal treba da igraju svi, bez obzira na pol, invaliditet ili nešto slično. Kada smo mi propustili Svjetsko prvenstvo, bio sam veoma razočaran, ali kada sam čuo za "nepoznat tim" rekao sam sebi da želim da uradim sve što je u mojoj moći da iskuse Mundijal - rekao je Zlatan.

Bonus video: