Mogren testira snagu „plavih”

Na klupi Budućnosti debitovaće Dragan Radojičić, koji je sa Sutjeskom osvojio dvije prethodne titule
2 komentar(a)
Budućnost-Mogren, Foto: Vijesti
Budućnost-Mogren, Foto: Vijesti
Ažurirano: 09.08.2014. 09:14h

Budućnost će u sezonu sa šampionskom ambicijom krenuti protiv Mogrena na svom terenu na Starom aerodromu. Na klupi „plavih” debitovaće Dragan Radojičić, koji je sa Sutjeskom osvojio dvije prethodne titule.

Da li može do „triplete”, pitanje je koje zaokuplja domaću sportsku javnost.

"I igračima sam zabranio da sebi pune glavu nekakvom tradicijom. To nema veze. Ono što je važno je da radimo najbolje što možemo, i damo sve od sebe do posljednjeg sudijskog zvižduka, kako bismo ispunili dogovor pred utakmicu. Mogren je tim koji ima sjajan napadački potencijal, na nama je da ih osujetimo i napadnemo. Veoma je važno startovati pobjedom", kazao je Radojičić.

Mogren, za razliku od prethodne sezone, nema imperativ borbe za vrh tabele. Otišlo je čak 13 igrača...

"Budućnosti pripada uloga favorita, jer su velikim brojem kvalitetnih pojačanja najavili pohod na duplu krunu. Ipak, pritisak na njih je ogroman, pogotovo zbog velikog ulaganja. To je naša šansa, i pored svih problema koje imamo. Kasnilo se sa pripremama, dovođenjem pojačanja pa je i nama nepoznanica sopstvena snaga i kvalitet ekipe. Mislim da imamo potencijal, solidan sastav i ako uprava uradi što treba, mi ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", kazao je Vule Vujačić, pojačanje u napadu Mogrena.

Zeta, jedan od šest proklamovanih favorita, gostuje autsajderu Bokelju.

"Javnost nas je prepoznala kao jednog od favorita, ali mi ćemo ići na pobjedu iz utakmice u utakmicu. U redu, ne bježim od te uloge favorita za vrh tabele. Pripreme smo počeli na vrijeme i to sa potrebnim pojačanjima. Odigrali smo veliki broj kontrolnih utakmica bez ijedne povrede i maksimalno smo spremni za borbu. No, nadamo se da će sve ići kako treba, jer fudbal je i interesantan zato što je nepredvidiva igra. Protiv Bokelja smatram da smo apsolutni favoriti", naglasio je Rade Vešović, trener Zete.

Parovi

Danas

Mornar - Berane (17.30)

Bokelj - Zeta (17.30)

Budućnost - Mogren (18.30)

Sjutra

Sutjeska - Rudar (17.00)

Mladost - Lovćen (17.30)

Juče

Petrovac - Grbalj 0:3

Bonus video: