Grbalj bolji od Petrovca

Dva gola za Grbalj postigao je Ivan Jablan, u 38. i 45. minutu, a treći Ilija Tučević u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena
0 komentar(a)
Ivan Jablan, Foto: Savo Prelević
Ivan Jablan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.08.2014. 18:46h

U komšijskom derbiju Sve je bilo gotovo za samo sedam minuta prvog poluvremena. Bolja igra gostiju i zaslužena pobjeda.

Nakon bolje igre domaćih u prvih 20 minuta, razigrali se se igrači Grbjla. Prvo je Jablan u 38. minutu, nakon sjajne akcije u kojoj su učestvovali Vojin Pavlović i Dejan Pepić, sa desetak metara matirao Nemanju Popovića.

Pet minuta kasnije bilo je 2:0 za goste. Ponovo se Jablan našao sam po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, a onda lobovao Popovića koji mu je pošao u susret. U 45. minutu Ilija Tučević je bio brži od uspavane odbrane "nebeskoplavih", i sa ivice 16 metara plasirao loptu u desni ugao gola domaćih.

Domaći ne uspijevaju da uspostave igru ni u drugih 45 minuta pa su gosti bili više u posjedu lopte i opasniji pred golom domaćih.

Jedinu priliku u nastavku Petrovčani su stvorili u 86. minutu, ali se Ivan Pejaković spetljao pred Vuklišom.

"Svaki početak je neizvjestan i težak. Otišli su nam glavi igrači, a danas su svi podbacili. Dobro smo krenuli prvih 20 minuta, ali su igrači Grblja u finišu prvog poluvremena stvorili ogromnu prednost. Pokušali smo sa izmjenama u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli ništa da promijenimo", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

"Očekivali smo tešku utakmicu. I sam sam iznenađen rezultatom na kraju meča, koji je možda i previsok. Mi smo dobro odigrali prvo poluvrijeme, onako kako smo planirali i željeli. Imali smo dominaciju i došli do tri gola, i to je odlučilo utakmicu. Nisam zadovoljan igrom u drugom poluvremenu", izjavio je trener Grblja Marko Vidojević.

U subotu se sastaju Budućnost i Mogren, Mornar i Berane, Bokelj i Zeta.

U nedjelju, Sutjeska će dočekati Rudara, dok će Mladost biti domaćin Lovćenu.

Petrovac - Grbalj 0:3 (0:3)

Petrovac - Stadion: "Pod Malim brdom". Gledalaca: oko 400. Sudija: Miloš Bošković (Cetinje) . Strijelci: Jablan u 38. i 43., Tučević u 45. minutu. Žuti kartoni: Vukčević, Pavlović (Grbalj). Crveni kartoni: Kajević u 90. minutu.

Petrovac: Popović 6, Ivanović 5, Kajević 6, Radišić 5, Grbović 5, Golubović 5,5, Martinović 5, Kacić 5 (od 46. Mehmedović 5), Muhović ,5, Pejaković 5, Kopitović (od 11. Radišević, od 46. Tomić 5).

Grbalj: Vukliš 6,5, Kosović 6,5, Carević 6, Glavan 6,5, Bogdanović 6,5, Milojko 6,5, Pavlović 7 (od 60. Manojlović), Pepić 7, Vukčević 6 (od 70. Pavićević), Tučević 6,5 (od 81. Čukić), Jablan 7,5.

Bonus video: