Petrovac protiv oslabljenog Grblja

Duel u Petrovcu počinje od 17.30 sati, a pomjeren je zbog obaveza ženske reprezentacije
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2014. 08:44h

Ekipe koje slove za potencijalna iznenađenja u borbi za vrh prvoligaške tabele, Petrovac i Grbalj igraju danas premijerni meč 1. kola Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige.

Duel u Petrovcu počinje od 17.30 sati, a pomjeren je dan ranije zbog obaveza ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore, koja će na istom stadionu 17. avgusta dočekati Englesku.

Sa istovjetnim ambicijama kao i u prošlom šampionatu, nakon kvalitetno odrađenog trenažnog procesa, i sa nekoliko novih igrača, Petrovčani kreću u još jednu sezonu. Na domaćem terenu, protiv bilo kojeg rivala ove godine, stabilni prvoligaš iz malog primorskog mjesta preuzeće ulogu favorita. Svaki početak je težak, a mečevi sa komšijama iz Grblja uvijek su obilovali uzbuđenjima.

"Tako će vjerovatno biti i ovoga puta. Sticajem okolnosti upravo mi otvaramo novi šampionat u crnogorskom fudbalu, što će nam svakako biti dodatni motiv. U goste nam dolazi ozbiljan rival, koji je kadar da ravnopravno igra sa svakim timom. Naš glavni adut mora biti borbenost i samo tako ćemo stići do bodova na premijeri", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Klub iz Radanovića se uzda u sjajne rezultate i igru u pripremnom periodu, iako ima neuporedivo više problema. Najveći je izostanak stuba mlade selekcije Branislava Jankovića. Ipak...

"Grbalj će u novoj sezoni, a samim tim i u Petrovcu, igrati ofanzivno. To je fudbaska filozofija novog trenera Marka Vidojevića, koji je već radio u našem klubu kao pomoćnik Nebojše Vignjevića. Ukoliko pokažemo kvalitet igre iz pripremnih duela, onda možemo do cilja, a to je pobjeda na startu. Znamo da će biti teško, jer Petrovac tradicionalno ima najiskusniju ekipu u ligi, s prepoznatljivom „čvrstom” igrom i velikim brojem remija tokom sezone. Ipak, daćemo sve od sebe iako je naša ekipa mlada i oslabljena neigranjem najboljeg igrača Branislava Jankovića".

"On ima kartone iz prethodne sezone, ali i klupsku suspenziju, baš kao i Ašćerić, Obradović i Macanović, koji su odbili produžetke postojećih ugovora. Ipak, pojačali smo napad iskusnim i sjajnim igračima Petrom Vukčevićem i Ivanom Jablanom, pa smatram da možemo daleko više od proklamovanog cilja kluba, a to je direktan opstanak u Prvoj ligi", kazao je vezista Grblja, Goran Milojko.

Vjerovatni sastavi

Petrovac (4-2-3-1): Popović - Ivanović, Kajević, Grbović, Radišić - Golubović, Martinović - Muhović, Pejaković, Kacić - Kopitović.

Grbalj (4-4-2): Vukliš - Bogdanović, Glavan, Carević, Kosović - Milojko, Pavlović, Tučević, Pepić - Vukčević, Jablan.

Bonus video: