Veliki povratak - Tigar ujeo „tobdžije”

Radamel Falkao je pokazao da nije izgubio instinkt golgetera nakon šest i po mjeseci pauze
0 komentar(a)
Radamel Falkao, Foto: Beta/AP
Radamel Falkao, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.08.2014. 22:27h

Najveći svjetski klub, madridski Real, je poslao izaslanike da posmatraju Kolumbijca Radamela Falkaa na „Emirejts kupu” u Londonu. I imali su šta da vide!

Tigar je srušio domaći Arsenal, a da šest i po mjeseci pauze nijesu ostavili traga na nevjerovatan osjećaj za gol Falkaa, bilo je jasno u 37. minutu - Žoao Mutinjo je izveo slobodan udarac sa desne strane, a Falkao je utrčao između defanzivaca i neodbranjivo glavom postigao jedini pogodak na meču.

Falkao je pauzirao zbog povrede ukrštenih ligamenata koljena još od 22. januara ove godine, a nakon uspješne operacije nije uspio da se oporavi na vrijeme za 20. Mundijal u Brazilu.

Tigar je prošlog ljeta pojačao Monako, koji je madridskom Atletiku platio 60 miliona eura obeštećenja. Falkao je u dresu „kneževa” postigao 14 golova u prethodnoj sezoni.

„Tobdžije” za poraz, osim klase Tigra koji je na terenu proveo sat, treba da krive i domaćeg sudiju Martina Etkinsona, koji je u 81. minutu umjesto penala i crvenog kartona golmanu „kneževa” Danijelu Subašiću, svirao samo faul na ivici kaznenog prostora nad Čubom Ajkpomom, uz žuti karton hrvatskom čuvaru mreže.

A iz „kraljevskog kluba” su najavili da će Falkao pojačati prvaka Evrope, ako pokaže do kraja prelaznog roka da je povreda koljena za njega prošlost.

Real je ponudio Monaku 12 miliona eura za pozajmicu Falkaa, uz opciju da ga za 33 miliona otkupi na kraju sezone.

Falkao je u cilju ostvarenja želje da opet zaigra u tandemu sa Hamesom Rodrigesom (prešao iz Monaka u Real za 80 miliona), nagovijestio da bi bio spreman da za Real igra za polovinu iznosa koji prima u Monaku.

Godišnja plata Tigra u „kneževima” je 14 miliona eura.

Pobjednik „Emirejts kupa” je Valensija, koja je savladala Benfiku (3:1).

Bonus video: