Dunga: Tim ću praviti na osnovu kvaliteta, ne prijateljstva

"Tim je zasnovan na kvalitetu, a ne na prijateljstvu ili marketingu. To treba da bude jedini kriterijum, ono što se vidi na terenu", rekao je Dunga.
50 pregleda 0 komentar(a)
Karlos Dunga, Foto: Reuters
Karlos Dunga, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2014. 21:32h

Novi selektor Brazila Karlos Dunga rekao je danas da će tim zasnovati isključivo na kvalitetu, a ne na prijateljstvu, i demantovao je da postoji "crni spisak" poslije katastrofe na Svjetskom prvenstvu.

"Tim je zasnovan na kvalitetu, a ne na prijateljstvu ili marketingu. To treba da bude jedini kriterijum, ono što se vidi na terenu", rekao je Dunga.

On je bio član tima koji je 1994. godine osvojio Mundijal, a bio je selektor na svjetskim prvenstvima 2006. i 2010.

Na klupi će zamijeniti Luiza Felipea Skolarija, koji je napustio tim poslije Mundijala ovog ljeta. Brazil je bio domaćin, a ispao je u polufinalu poslije katastrofalnog poraza od Njemačke 7:1. Nakon toga je uslijedio i poraz od 3:0 od Holandije u meču za treće mjesto.

"Ne postoji nikakva crna lista poslije Svjetskog prvenstva. Fudbal je kao život, kao posao, vještina je važna. Igrači se biraju na osnovu toga da li mogu da ostvare rezultat kad treba, a ne zbog toga šta misle", rekao je Dunga.

Mediji i fudbalska javnost u Brazilu žestoko su kritikovali Skolarija zbog nekih odluka tokom Mundijala.

"Karioke" će 5. septembra igrati prijateljski meč protiv Kolumbije, a tri dana kasnije protiv Ekvadora. Oba meča odigraće se u SAD i služiće timu kao pripreme za Kopa Amerika 2015, koji se igra u Čileu.

Dunga će svoj tim objaviti 19. avgusta.

"Imamo šansu da preokrenemo situaciju i pokažemo da je ono što se desilo na Svjetskom prvenstvu bio usamljen slučaj", rekao je Dunga.

Bonus video: