Dženo Radončić oduševljava u Oiti

Nakon gola na debiju u 90. minutu, Radončić je postigao evrogol i pred svojom novom publikom u Oiti
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2014. 12:18h

Crnogorski napadač Dženan-Dženo Radončić je dočekao svojih pet minuta i u Zemlji izlazećeg sunca! Robustni centarfor iz Gusinja, Radončić, je na polusezoni (početkom ovog mjeseca) pojačao japansku Oitu u želji ovog kluba da se ekspresno vrati u Džej ligu, i pogodio je na debiju - u 90. minutu za remi svog novog kluba na gostovanju jednom od najvećih konkurenata, Saporou. Taj gol Radončić je postigao fantastičnim udarcem glavom između dvojice protivničkih igrača sa vrha kaznenog prostora.

Ipak, taj evrogol će ostati u sjenci pobjedonosnog gola u 68. minutu duela Oita - Tošigi, koji je domaćin sa igračem manje i golom minusa uspio da preokrene zahvaljujući 30-godišnjem crnogorskom špicu. Radončić je fantastično istrčao kontru, uspio je da izdrži brutalan start po nogama od strane protivničkog defanzivca i razorno lijevom nogom pogodi dalji ugao.

Radončić je karijeru počeo u Gusinju, a u pljevaljskom Rudaru ga je zapazio legandarni Lotar Mateus i odveo u Partizan. Pravu slavu Radončić je zaslužio nevjerovatnim igrama i golovima u Južnoj Koreji, odakle se prije godinu otisnuo još istočnije.

Oita je uz status prvoligaša izgubila i publiku, pa je stadion kapaciteta preko 43.000 gledalaca utakmice ovog kluba posmatralo svega pet, šest hiljada. Nakon spektakla koji priređuje Radončić i euforije na tribinama nakon njegovog gola i skidanja dresa, ubuduće neće biti tako.

Bonus video: