Boske Damjanović u Peking Guoanu!

Damjanović u klub koji ima zanimljiv nadimak - Carska straža, stiže da pomogne u borbi za titulu prvaka Kine
56 pregleda 0 komentar(a)
Damjanović, Foto: Beta/AP
Damjanović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.07.2014. 16:45h

Svega šest i po mjeseci trajao je boravak Dejana Damjanovića u Đijagsuu. Kineska odiseja se, ipak, nastavlja, i to u glavnom gradu najmnogoljudnije zemlje svijeta - crnogorski reprezentativac potpisao je jednoipogodišnji ugovor sa Peking Guoanom, koji je za njega platio tri miliona eura obeštećenja.

"Došao sam u odličan tim, čija mi se igra najviše dopada u Kini. Znam mnogo igrača, sa Ha Dae-Sungom sam igrao i u Seulu, a nadam se da će mi oni pomoći da se što prije uklopim u novu ekipu", rekao je Damjanović za kineske medije.

Popularni Boske u klub koji ima zanimljiv nadimak - Carska straža, stiže da pomogne u borbi za titulu prvaka Kine.

Nakon 14 kola, Guoan ima 31 bod, četiri manje od aktuelnog prvaka Azije Gvangžu Evergrandea, ali tim slavnog Marćela Lipija ima i utakmicu više.

Možda je Damjanovićev dolazak odgovor kluba sa „Radničkog stadiona” na to što je Gvangžu prije nekoliko dana angažovao 32-godišnjeg Alberta Đilardina iz Đenove za pet miliona eura...

Napadač crnogorske reprezentacije je za Đijangsu Sejntse odigrao 11 utakmica u kineskom šampionatu i dao, za svoje standarde, skromnih pet golova.

Ali, ubijeđen je da će u timu koji vodi nekadašnji trener Atletiko Madrida, Majorke, Sevilje i brojnih drugih španskih klubova, Gregorio Mansano, opet biti onaj stari.

"Bilo mi je potrebno vrijeme da se naviknem na stil igre u Kini, koji je drugačiji nego u Južnoj Koreji. Vjerujem da ću u Mansanovom timu igrati na svojoj pravoj poziciji i da ću biti uspješan", zaključio je Damjanović, koji je dobio dres sa brojem 27, jer 27. jula slavi 33. rođendan.

Kinesko prvenstvo se nakon pauze zbog Svjetskog prvenstva nastavlja u nedjelju, a Peking Guoan gostuje Henan Đianjeu.

Ukoliko Fudbalski savez Kine završi svu papirologiju, Boske bi mogao da debituje za novi klub.

Uostalom, na njegovom dolasku je insistirao Mansano, koji je tokom pauze tražio da dovede provjerenog napadača, a nakon duge potrage izbor je pao na jednog od najboljih crnogorskih fudbalera.

Bonus video: