Mlada reprezentacija deklasirana u Italiji

"Azuri" očitali lekciju mladoj reprezentaciji Crne Gore (4:0) i poslali upozorenje pred rasplet kvalifikacija
1 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2014. 17:38h

Mlada fudbalska reprezentacija imala je neuspješnu provjeru pred septembarski rasplet kvalifikacija - četa Dušana Vlaisavljevića poražena je sa ubjedljivih 4:0 u prijateljskom meču u Kastel di Sangru, protiv vršnjaka iz Italije.

Bez nekoliko standardnih fudbalera, Crna Gora nije bila dostojan protivnik "azurima", koji su već na poluvremenu vodili sa 3:0. Golove su postigli Beloti u 19. iz penala, Improta u 31. i Biragi u 34. minutu.

Trijumf Italijana potvrdio je Trota u prvom minutu sudijske nadoknade.

"Nije bilo loše kako to rezultat govori, imali smo nekoliko šansi ali njihovi golmani su odlično reagovali i sačuvali mrežu. Italijani su iskoristili loš dan Petkovića, koji nas je čuvao kroz kvalifikacije odličnim odbranama... Ipak, bolje je što se to danas desilo nego da se desi na meču sa Rumunijom. Odigrali smo dobro drugo poluvrijeme i žao mi je što nismo uspjeli da postignemo makar jedan gol. Zadovoljan sam sa nekim igračima, debijem njih sedmorice ali ubjedljiv poraz baca sjenku na stvari kojima sam zadovoljan", rekao je Vlaisavljević za sajt FSCG.

Puno zadovoljniji bio je selektor Italijana, nekadašnji reprezentativac "azura" Luiđi di Bjađo.

"Tražio sam pobjedu, iako se radilo o prijateljskom meču. Vrlo sam zadovoljan ritmom i intenzitetom igre, posebno u prvom poluvremenu, kada smo stvorili puno šansi i postigli tri gola", kazao Di Bjađo za zvanični sajt Fudbalske federacije Italije.

Crna Gora 4. septembra u Rumuniji i pet dana kasnije na Farskim Ostrvima traži pobjede kako bi se plasirala u baraž za Evropsko prvenstvo.

Italija – Crna Gora 4:0

Kastel di Sangro – Gradski stadion. Sudija: Štefan Klosner (Švajcarska). Strijelci: Beloti u 19. (penal), Improta u 30, Biragi u 33. i Trota 90+1. minutu.

Žuti kartoni: Biragi, Sturaro (Italija), Jovović, Milojko (Crna Gora).

Italija: Franćesko Bardi (Alesio Kranjo), Davide Zapakosta (Filipo de Kol), Kristijano Biragi, Stefano Sturaro (Masimilano Buselato), Edorado Goldaniga, Luka Antei, Kristijan Batokio (Marko Benasi), Daniele Baseli (Andrea Skajvone), Andrea Beloti (Mateo Liviero), Domeniko Berardi (Marćelo Trota), Rikardo Improta (Simone Verdi).

Crna Gora: Danijel Petković (Nikola Delibašić), Marko Draganić, Vladimir Jovović (Nikola Draganić), Igor Ćuković (Nemanja Cavnić), Marko Vukčević (Ilija Bogdanović), Nebojša Kosović, Stefan Mugoša, Luka Đorđević (Nikola Vujnović), Goran Milojko, Risto Radunović, Miloš Raičković (Dušan Lagator).

Bonus video: