Dan za titulu

Ekipi Sutjeske dovoljna je bilo kakva pobjeda kraj Bistrice protiv najgoreg tima u ligi, novog drugoligaša Dečića
1 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.05.2014. 09:52h

Peti put u dosadašnjih osam fudbalskih šampionata u nezavisnoj Crnoj Gori šampion će biti odlučen u posljednjem kolu, a nikada se u prethodna četiri navrata nije dogodilo da se posljednjeg dana dogodi preokret na vrhu tabele.

Šampion otvara šampanjac, slavlje na Gradskom trgu

Neće se dogoditi ni danas - ekipi Sutjeske dovoljna je bilo kakva pobjeda kraj Bistrice protiv najgoreg tima u ligi, novog drugoligaša Dečića.

Senzacija je isključena, Nikšićane dijeli samo 90 minuta od novog slavlja sa navijačima i odbrane titule, što nikom u CFL-u do sada nije pošlo zarukom, jer su se šampioni mijenjali svake sezone.

"Od prvog minuta moramo da napadnemo Dečić, sve sa ciljem da što prije otvorimo protivnika. Veliki smo favoriti smo i realno smo vrlo blizu titule, ali to moramo da opravdamo na terenu. A kad istrčimo na travnati tepih nema potrebe da razmišljamo šta nam donosi pobjeda nad Tuzanima. Prosto, imamo obavezu do odigramo dobru utakmicu, ujedno osvojimo tri boda, i na najbolji način proslavimo uspjeh sa našim simpatizerima. Ipak, da bi slavili moramo 90 minuta da izgaramo protiv ekipe koja nema šta da izgubi. Nije lako igrati unaprijed dobijene utakmice ali uz maksimalnu angažovanost neizvjesnosti ne bi smjelo da bude. Siguran sam da smo dovoljno zreli da ostvarimo zacrtani cilj. Pozivam publiku da dođe u što većem broju, nakon utakmice zajedno ćemo se radovati", rekao je Dejan Ognjanović, defanzivac Sutjeske.

Zbog kartona današnji meč propustiće Goran Vujović, Ivan Janjušević, Darko Karadžić i Vladimir Jovović.

Ipak, odustva neće pokvariti planove trenera Dragana Radojičića. Sve je spremno za slavlje - po završetku meča fudbaleri I stručni štab Sutjeske pridružiće se svojim pristalicama na Gradskom trgu, gdje će se slaviti istorijski uspjeh.

Mladost po kladionicama već dobila Čelik

U Lovćenu se ne nadaju velikom poklonu Dečića i kisku Sutjeske, ali će ipak pokušati da pobjedom protiv Mogrena na Cetinju zaključe više nego uspješnu sezonu, začinjenu osvajanjem Kupa i plasmanom u Evropu.

"Igraćemo bez nekoliko igrača koji su povrijerđeni ili imaju kartone, ali sam siguran da će ko god bude u startnoj postavi nadomjestiti odsustvo prvotimaca", kaže desni bek Cetinjana Miloš Radunović.

Mogren se još nada da može da izbjegne baraž, ali mora na Cetinju da ostvari bolji rezultat nego Mladost u Nikšiću protiv Ćelika, zbog boljeg međusobnog skora.

"Najvjerovatnije ćemo igrati baraž, ali to ne znači da se nećemo potruditi da savladamo Lovćen, koji je najbolja ekipa u ligi", kaže Luka Pejović, bek Mogrena.

Budvani se ne nadaju, jer po kladionicama - Mladost je već dobila Čelik u Nikšiću. Koeficijent na pobjedu gostiju, koji varira od 1,1 do 1,2, najbolje odslikava kakav se ishod očekuje u Nikšiću.

"Sve je u našim rukama, držimo sve konce. Čelik je osigurao Evropu i vjerovatno će igrati rasterećeno, ali nas to neće opustiti, ući ćemo u meč maksimalno ozbiljno", kaže Goran Burzanović, vezista Mladosti.

“Metalurzi” su već na odmoru...

"Sa nestrpljenjem isčekujemo da se okonča meč protiv Mladosti. Iza nas je duga, naporna i uspješna sezona. Odmor nam je prijeko potreban kada se zna da ćemo relativno rano početi pripreme za obaveze koje slijede. Ipak, potrudićemo se da dobijemo Mladost", kaže defanzivac Čelika Danilo Vuković.

Tri meča bez takmičarskog značaja

Sve ostalo je poznato, ili skoro poznato: Budućnost će u Evropu ako Sutjeska osvoji titulu, Mornar će u baraž za opstanak, dok je Dečić ispao iz lige.

Stoga mečevi Budućnost - Grbalj, Mornar - Zeta i Petrovac - Rudar nemaju nikakav takmičarski značaj.

Rudar će u Petrovcu pokušati pobjedom da prestigne rivala i prvenstvo završi na petom mjestu. U tom detalju Pljevljaci pronalaze motiv na samom kraju sezone.

"Nije lako motivisati momke nakon 32 utakmice i to u duelu koji, osim prestiža, nikome ne znači previše. Međutim, svojski smo odrađivali posao od početka do kraja i red je da tako bude i danas pod Malim brdom. Domaćin je možda na papiru favorit, ali učinićemo sve da tu ulogu ne opravda na terenu", kaže trener pljevaljskog prvoligaša, Mirko Marić.

Petrovac je ove godine imao uspješnu sezonu, koju ipak nije uspio da začini eventualnim izlaskom u Evropu, što je nakon fantastične polusezone bio primarni cilj.

Ipak, razloga za nezadovoljstvo u taboru jednog od najstabilnijih crnogorskih prvoligaša ne smije i ne može

biti. Meč sa Rudarom je pravi duel za oproštaj od sezone na izmaku.

"Očekujem lijepu fudbalsku predstavu, lišenu grube taktike i igre na rezultat. Takvi mečevi uvijek donesu brojna uzbuđenja, i rezultatsku neizvjesnost. Igramo protiv odlične ekipe, što će svakako biti i motiv više mlađim igračima da se dokažu ukoliko dobiju priliku", rekao je trener Petrovca Milorad Malovrazić.

I pored sjajnog početka proljećnjeg dijela sezone, i sredine tabele, nešto lošijim partijama u finišu (naročito u duelima sa direktnim konkurentima za opstanak), Barani ni ove godine neće izbjeći lošu tradiciju igranja baraža.

Ovoga puta, posljednji meč u regularnom dijelu sezone trener Obren Sarić iskoristiće da odmori nekoliko

igrača pred predstojeće duele doigravanja, a svakako pravo nastupa zbog parnih kartona nemaju Mijušković, Petrović, Arsenijević i Bogdanović.

"Odigraćemo jedan meč u kojem će priliku dobiti vjerovatno igrači koji su manje igrali ove sezone- Iako ne želimo da određeni igrači izađu iz dobrog ritma pred dva predstojeća duela koja nas očekuju, potrudićemo se da kao i uvijek sve damo od sebe, pa šta bude", rekao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

Parovi 33. kola

Danas

Sutjeska - Dečić (17.30)

Lovćen - Mogren (17.30)

Čelik - Mladost (17.30)

Budućnost - Grbalj (17.30)

Petrovac - Rudar (17.30)

Mornar - Zeta (17.30)

Bonus video: