Brnović: Još me boli kako me je Simeone "gađao" u koljeno

"Napustio sam teren i pauzirao deset dana zbog tog starta. Simeone je dobio samo žuti karton, a do kraja meča mu je cijeli stadion Espanjoja skandirao "ubico, ubico"
0 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.05.2014. 15:58h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Finale Lige šampiona između Reala i Atletika iz Madrida poklopilo se sa mini-turnejom crnogorske reprezentacije, a fudbaleri i stručni štab na okupu će u subotu veče u Gracu odgledati najznačajniju klupsku utakmicu u godini.

Nije tajna, među reprezentativcima Crne Gore, makar onima koji su doputovali u Slovačku i Austriju, mahom su naviači Reala.

Prevodi ih selektor Branko Brnović, koji je kao fudbaler Espanjola vodio direktne bitke sa generacijom Reala koja je bila prvak Evrope 1998. godine, ali i šampionskom generacijom Atletika iz 1996.

Brnović kaže da navija, ali i da tipuje na Real.

"Atletiko je napravio pravo čudo ove sezone, osvojio je titulu ispred Reala i Barselone, ali mislim da se to čudo neće nastaviti. Igrači su ispražnjeni nakon osvajanja prvenstva, ujedno su i zadovoljni sa tim velikim uspjehom, pa mislim da je red na Real.

Prednost "kraljevskog kluba" Brnović vidi i u nekim istorijskim okolnostima...

"Real je veliki klub, a već 12 godina nije osvojio Ligu šampiona. Jednostavno, ekipa je "gladna" da uzme taj pehar, koji bi bio deseti u klupskoj istoriji, cijela sezona je posvećena tome.

Brnović vidi prednost Reala i tamo gdje se odlučuje, na terenu.

"Atletiko igra po sistemu "svi za jednog, jedan za sve", ali nema individualce kao što ima Real. Ono što su Ronaldo, Bejl i Di Marija radili u drugom dijelu sezone je fenomenalno i mislim da će oni odnijeti prevagu.

Na kraju, Brnović pamti i jedan duel sa trenerom Atletika Dijegom "el ćolom" Simeoneom.

"Igrali smo protiv Atletika, lopta je već bila prošla a on me je namjerno gađao u koljeno. Napustio sam teren i pauzirao deset dana zbog tog starta. On je dobio samo žuti karton, a do kraja meča je cijeli stadion Espanjoja skandirao Simeoneu "ubico, ubico" - prisjeća se Brnović.

Kaže, ipak, da prgava narav Dijega Simeonea, sada velikog trenera, nije razlog zbog kojeg će navijati za Real...

Bonus video: