Navijači Osasune uzaludno slavili

Osasuna i Valjadolid će naredne sezone praviti betisu društvo u Segundi, Atletiko će braniti titulu
0 komentar(a)
Pamplona, Foto: Beta/AP
Pamplona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.05.2014. 20:48h

Spuštena je zavjesa na ovogodišnje izdanje Primere, najuzbudljivije u istoriji. Atletiko se titule domogao remijem na “Nou kampu”, terenu sada već bivšeg prvaka, Barselone, a Granada je izborila opstanak pobjedom na gostovanu Valjadolidu u direktnom obračunu za status prvoligaša.

Domaćin je na teren izašao sa majicama podrške Srbiji, koja se bori sa poplavama, ali je tragičar ispadanja bio niko drugoi do srpski internacioanlac Stefan Mitrović u 44. minutu, kada je jedan oštar centaršut završio na vrhu njegove patike i odbio se u mrežu. Tim autogolom Valjadolid je potpisao selidbu u Segundu, u kojoj će se naredne sezone takmičiti i Osasuna, uprkos pobjedi nad već otpisanim Betisom.

Vodeći gol Osasune je probudio nadu kod domaćih navijača koji su se u euforiji isuviše silovito zaletjeli na zaštittnu ogradu, koja nije izdržala. Povrijeđeno je više navijača, a svijet je obišla fotografija kako fudbaler gostiju Alfred N'Diaj u naručju iznosi povrijeđenog dječaka.

Ne zna se broj povrijeđenih navijača, ali je nekoliko njih sa terena izneseno na nosilima. Utakmica je nastavljena nakon 35 minuta pauze, ali Osasuna je ipak slavila pirovu pobjedu.

Tek u Ligi šampiona direktno će naredne sezone prvak Atletiko, Barselona i Real, a kroz kvalifikacije Atletik. U Ligi Evrope će Sevilja, dok će u kvalifiklacijama za ovo takmičenje igrati Villjareal i Real Sosijedad.

Rezultati

Real Sosijedad - Viljareal 1:2 (0:1)

(Vela 90+3 - Dos Santos 26, Uče 69)

Almerija - Atletik Bilbao 0:0

Osasuna - Betis 2:1 (2:0)

(Rijera 12, Akunja 14 - Ćika 70)

Valjadolid - Granada 0:1 (0:1)

(Mitrović (autogol)44)

Rajo Valjekano - Hetafe 1:2 (0:1)

(Trashoras 67 - Marika 43, 90+2)

Bonus video: