Sa Trga Neptun u pohod na Lisabon

Ovo je Atletikova sezona šta god da se desi u Lisabonu. Ali Simeone sprema još jedan meč za pamćenje, a „kolćonerose” još 90 minuta, možda i 120, dijeli do besmrtnosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 11:53h

Usezoni kada su velikani demonstrirali moć i na terenu i van njega u Engleskoj (Mančester siti), Italiji (Juventus), Njemačkoj (Bajern) i Francuskoj (PSŽ), u Španiji je dokazano da u fudbalu nije sve u novcu, da i dalje postoje timovi koji mogu da osvajaju trofeje ponosno braneći boje kluba isključivo - emocijama!

Atletiko Madrid je bez dileme najljepša ovogodišnja priča u svjetskom fudbalu (dugo je izgledalo da će to biti i Liverpul), bez obzira na to da li će osvojiti Ligu šampiona naredne subote u gradskom derbiju protiv Reala.

Jer, ono što je uradio manji klub iz španske prijestonice u konkurenciji supermoćnih Reala i Barse u Primeri ostaće istorija najviše zahvaljujući maestru na klupi - Dijegu Simeoneu.

„Kolćonerosi” su godinama unazad pokušavali da razdvoje tandem vječitih rivala na tabeli. Kada su bili blizu, cjelokupna fudbalska organizacija Španije im nije dala da se umiješaju u borbu za vrh, ali je ove sezone naplaćeno sve, pa je Atletiko, čini se, čistije nego Barsa i Real ikad, osvojio titulu koju je čekao od 1996. godine.

„Cijele sezone smo radili velike stvari, ali dugo nismo ni razmišljali o šansama za titulu. Mislim da smo sve ovo zaslužili, ponosan sam što predvodim ovaj tim kao kapiten”, rekao je Gabi.

I fudbalska Evropa je disala zajedno s Atletikom, a možda i više od ostalih Radamel Falkao, napadač Monaka i bivši član Madriđana.

„Čestitam Atletiku i velikom treneru Ćolu Simeoneu. Pokazao je kako se vodi ekipa i zaslužio je da slavi sa sjajnim navijačima”, napisao je Kolumbijac na Tviteru.

Veliki dio Madrida i sinoć se okupio na trgu Neptun (ovog puta da pozdrave igrače i oni njih) s nadom da će narednog vikenda na istom mjestu imati povod da slavi i „umiri” onaj drugi dio koji čine navijači Reala.

„Slavićemo, ali od danas mislimo samo na subotu i posljednji meč u sezoni. Uradili smo puno, ali još nismo rekli sve”, zaprijetio je Realu Simeone.

Ovo je Atletikova sezona šta god da se desi u Lisabonu. Ali, Simeone sprema još jedan meč za pamćenje, a „kolćonerose” još 90 minuta, možda i 120, dijeli do besmrtnosti...

Inače, posljednje informacije iz Španije govore da su male šanse da Dijego Kosta bude spreman za finale Lige šampiona, ali da medicinski tim s optimizmom gleda na oporavak Arde Turana.

Galerija

Bonus video: