Simeone: Ušli smo u istoriju, ali već mislimo na subotu

Dijego Simeone, čovjek zvani titula, trener koji se kao kapiten radovao i u prethodnoj tituli 1996. godine, uskoro će sasvim sigurno dobiti spomenik ispred Atletikovog stadiona
4 komentar(a)
Simeone, Foto: Beta/AP
Simeone, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.05.2014. 20:07h

Za senzaciju godine u evropskom fudbalu moralo je da se čeka do posljednjeg kola. Do derbija! Ali, ispalo je još slađe za Atletiko Madrid - "kolćonerosi" su remijem u Barseloni (1:1) osvojili titulu prvaka Španije, desetu u klupskoj istoriji, prvu od podviga Radomira Antića 1996. godine.

Dijego Simeone, čovjek zvani titula, trener koji se kao kapiten radovao i prije 18 godina, uskoro će sasvim sigurno dobiti spomenik ispred Atletikovog stadiona.

Dilema je samo da li ispred "Visente Kalderona", koji uskoro ide u istoriju, ili ispred nove arene "La Peineta", koja će postati dom crveno-bijelog madridskog kluba na ljeto 2016. godine.

"Ovo je jedan od najsrećnijih dana u istoriji Atletika, osvojiti titulu na stadionu Barselone je nešto što će se pamtiti. Radost je ogromna i ona ne može da se opiše riječima. Hvala fudbalerima, upravi kluba, hvala navijačima. Hvala i Luisu Aragonesu, legendi kluba koji više nije sa nama. Mnogo ljudi je učestvovalo u ovom uspjehu, ali ne želim da nabrajem dalje, iz straha da nekog ne zaboravim", komentarisao je Simeone nakon utakmice.

"El ćolo" je potom odjmerio:

"Rad je bio ključ. On nam je omogućio da uđemo u istoriju. Vrijeme je slavlja, ali već mislimo na subotu, čeka nas još jedno finale (Lige šampiona protiv Reala)".

Titula je zaslužena, jer je Atletiko igrao najbolji fudbal ove sezone, najduže je bio na vrhu tabele. Ma koliko to djelovalo nestvarno prije početka sezone, "kolćonerosi" su neuporedivo skupljim Barsi i Realu održali lekciju iz modernog fudbala.

Fudbal je, na kraju krajeva, pravedna igra, iako je Barselona dobila neočekivanu šansu da u samo 90 minuta ispravi očajnu sezonu, čak je i vodila sa 1:0... Ipak, ekipa koja ove sezone iz čak šest pokušaja ne pobijedi Atletiko (po dva puta u Primeri, Ligi šampiona i Superkupu), ne zaslužuje da bude prva...

Barsi slijedi totalni remont, trenera Tatu Martina najverovatnije će zamijeniti Luis Enrike, dok se Atletiko sprema da uđe među besmrtne - da prvi put u istoriji kluba postane prvak Evrope.

Bonus video: