Primera: Cijela sezona staje u 90 minuta

Cijela sezona staje u 90 minuta - tako je najlakše opisati predstojeći duel Barselone i Atletiko Madrida, koji će odlučiti šampiona Španije.
0 komentar(a)
Barselona - Atletiko, Foto: Beta/AP
Barselona - Atletiko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.05.2014. 13:48h

Cijela sezona staje u 90 minuta - tako je najlakše opisati predstojeći duel Barselone i Atletiko Madrida, koji će odlučiti šampiona Španije.

Barselona će u posljednjem kolu Primere dočekati Atletiko na svom terenu i nakon tog meča biće poznato da li šampionski trofej ostaje u Kataloniji ili se seli u Madrid.

Madridski klub je, kolo prije kraja Primere, prvi na tabeli sa tri boda više od Barselone, koju samo pobjeda vodi do petog trofeja u posljednjih šest godina.

S druge strane, ukoliko trijumfuje ili osvoji makar bod, Atletiko ćeće doći do prvog pehara prvaka Španije od 1996. godine.

Četiri od pet utakmica koje su ovi rivali odigrali u sezoni završene su bez pobjednika, a jedinu pobjedu zabilježio je Atletiko sa 1:0. Bilo je to u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona.

"Cijela sezona se svodi na 90 minuta", rekao je vezni igrač Barselone Andres Inijesta.

Situacija u kojoj posljednje kolo odlučuje prvaka događa se tek treći put u istoriji, a zanimljivo je da su baš ovi klubovi bili uključeni u prethodna slučaja.

Atletiko je pobijedio Sevilju u posljednjem kolu u sezoni 1950/51, a pet godina ranije Sevilja je u posljednjoj utakmici savladala Barselonu i tako došla do trofeja.

"Ne možemo da gledamo u prošlost, moramo da se fokusiramo na sadašnjost. Imamo istorijsku šansu da osvojimo i domaću ligu i Ligu šampiona", rekao je kapiten Atletika Gabi Fernandes.

Atletiko, takođe, ima priliku da prekine dominaciju Reala i Barselone. Posljednji klub koji je osvojio šampionsku titulu, a da nisu u pitanju dva najveća španska kluba bila je Valensija 2004. godine.

Fudbaleri Barselone se ipak nadaju nastavku dominacije, a svi u glas izjavljuju da žele da pobjede i osvoje titulu u čast nedavno preminulog bivšeg trenera Tita Vilanove.

Meč Barselone i Atletiko Madrida igra se u subotu od 18.00, tako da će ime šampiona Španije biti poznato otprilike dva sata kasnije.

Bonus video: