Napoli kaznio Fiorentinu i osvojio Kup Italije

Finale je, inače, kasnilo 45 minuta, jer su tri navijača Napolija ranjena hicima iz vatrenog oružja u sukobima oko stadiona
0 komentar(a)
Napoli, Foto: Beta/AP
Napoli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.05.2014. 22:19h

Napoliju je taličan Rim, Fiorentini ostaje da tuguje - "azuri" su osvojili Kup Italije trijumfom na "Olimpiku" od 3:1, što im je ukupno peti trofej u istoriji u ovom takmičenju.

Napolitanci su ujedno podigli neki pehar prvi put od maja 2012. kada su na istom stadionu u finalu Kupa savladali Juventus.

Esekjela Lavecija i Edinsona Kavanija su sada zamijenili drugi likovi - Lorenco Insinje je na brzinu donio prednost od 2:0, a konačan udarac "violi" zadao je Belgijanac Dris Mertens u 92. minutu iz kontranapada.

Fiorentina (Stefan Savić je odigrao 90 minuta) nakon 0:2 se vratila pogotkom Huana Vargasa, u samom finišu je (pošto je vezista Napolija Gokan Inler dobio drugi žuti karton) imala zicer koji je olako upropastio Josip Iličić.

Kazna je stigla desetak minuta kasnije...

Fiorentina je, s druge strane, ostala na šest trofeja u Kupu, a posljednji je osvojila još 2001.

Finale je, inače, kasnilo 45 minuta, jer su tri navijača Napolija ranjena hicima iz vatrenog oružja u sukobima oko stadiona.

Italijanske agencije javljaju da je policija pronašla pištolj iz kojega je pucano, kao i da je jedan navijač životno ugrožen.

Napolijevi su nakon dugotrajnih razgovora sa kapitenom Marekom Hamšikom dozvolili da utakmica počne. I nisu pogriješili, jer su na kraju slavili trofej.

Bonus video: