Venger: UEFA mora da kazni klubove koji su kršili pravila

"Želim da vidim kako se pravila poštuju. Ako se sada ne stane na put tome, onda će svi ignorisati ta pravila u budućnosti", rekao je Venger
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2014. 15:37h

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da se nada da će Evropska fudbalska unija (UEFA) do kraja istražiti klubove koji su pod sumjom da su prekršili pravila finansijskog fer-pleja.

"Osjetiću se iznevjerenim ako UEFA ne kazni klubove koji su prekršili pravila finansijskog fer-pleja. Želim da vidim kako se pravila poštuju. Ako se sada ne stane na put tome, onda će svi ignorisati ta pravila u budućnosti", rekao je Venger na konferenciji za štampu, a prenose britanski mediji.

UEFA je u februaru pokrenula istragu protiv 76 klubova za koje se sumnja da su od 2011. godine na neregularan način trošili novac na plate i transfere, a neki od tih klubova su Mančester siti i Pari Sen Žermen.

Ovog meseca, UEFA će objaviti prve kazne za određene klubove, a u junu će obraditi još nekoliko slučajeva.

Predsjednik UEFA Mišel Platini, rekao je nedavno da bez obzira na rezultate istrage, nijedan klub neće biti isključen iz evropskih takmičenja, a Venger smatra da je razlog tome prodaja televizijskih prava.

"Razmišljao sam dosta o tom problemu... i mislim da je razlog tome možda prodaja televizijskih prava. Na primjer, UEFA će prodati TV prava za Ligu šampiona nekoj francuskoj televizijskoj stanici koja želi da prati najbolji klub iz svoje zemlje, a onda isti taj klub

isključite iz takmičenja... mislim da se to nikome ne bi svidjelo", rekao je francuski trener.

Bonus video: