Cirih je sa Kajevićem i Kecojevićem prekinuo petogodišnji post

Ivan Kecojević i Asmir Kajević učestvovali u svrgavanju Bazela sa trona u Švajcarskoj
5 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2014. 11:00h

Cirih je u ponedjeljak šokirao Bazel u finalu Kupa Švajcarske, a u svrgavanju velikog favorita učestvovala su i dva crnnogorska internacionalca, Ivan Kecojević i Asmir Kajević.

Kecojević je odigrao cijelu utakmicu, dok je Kajević ušao u produžetku - tačno u periodu kada su “bijelo-plavi” riješili meč, iskoristili dva igrača više i postigli dva gola za veliku pobjedu od 2:0.

"Cirih pet godina nije osvojio trofej, što je bilo predugo za klub koji se uz Bazel, Grashopers i Jang Bojs svrstava među četiri u najveća u Švajcarskoj. Zato smo puno željeli taj trofej, a na “Stad de Svisu” u Bernu, gdje se igrala utakmica, bilo je 70 odsto naših navijača. Uspjeli smo i osjećaj je prekrasan, za većinu fudbalera u timu, uključujući i mene, to je prvi trofej u karijeri - prenosi utiske Asmir Kajević, koji je ušao u igru kod rezultata 1:0".

"Nije lako ući kada ekipa minimalno vodi, ne može puno da se popravi jer sve ide dobro, može samo da se pokvari. Srećom, brzo je stigao drugi gol, a ja sam presrećan što sam i na terenu osjetio ovaj trofej. Osjećaj je sigurno drugačiji nego da sam do kraja ostao na klupi".

Cirih je trijumfom u Kupu ispunio cilj za ovu sezonu - šest kola prije kraja ekipa je u sredini tabele, bez šansi da priviri vrhu, ali i bez bojazni od ispadanja.

"Svejedno, pokušaćemo da u preostalih šest kola odigramo najbolje što možemo, a osvajanje Kupa trebalo bi da nam da krila. Prije finala vezali smo čak šest mečeva bez pobjede u prvenstvu i pribojavali smo se da će to loše uticati na nas u finalu. Pet dana prije finala, izgubili smo baš od Bazela 4:2. Ispostavilo se da nam je taj poraz dobro došao, uvidjeli smo gdje smo griješili i odigrali sjajno. Osvajanjem Kupa izborili smo izlazak u Evropu, biće potrebno da na ljeto preskočimo samo jednu stepenicu pa da zaigramo u takmičenju po grupama Lige Evrope, što je veliki uspjeh", ističe Kajević.

Bazel, najmoćniji švajcarski klub, završio je finalnu utakmicu Kupa sa dva igrača manje, baš kao i nedavni revanš četvrtfinala Lige Evrope protiv Valensije.

"Igrači Bazela su očigledno pod velikim pritiskom, što povećava nervozu i donosi. I mi smo, međutim, bili pod pritiskom, čak i većim nego oni. Bazel je aktuelni, vjerovatno i budući šampion, igra redovno Ligu šampiona, dok je nama ovaj trofej mnogo više značio".

Napredovao sam, želim veću minutažu

Asmir Kajević već treću sezonu nosi dres Ciriha, u koji je došao pravo iz BSK Borče 2011. godine.

"Mislim da sam puno napredovao. Ovo je ozbiljna ekipa, sa dosta dobrih igrača, a kada svaki dan trenitrate i igrate sa njima, onda je logično da napredujete", kaže 24-godišnji vezista.

Kajević, međutim, nije prezadovoljan minutažom u drugoj polusezoni.

"Volio bih da sam igrao više, ali profesionalac sam, radim i ćutim, pokupšavam da se nametnem na treninzima i na utakmicama. Ostala mi je još godina ugovora i pričaću sa trenerom i predsjednikom. Vjerujem da ću, ako ostanem, naredne sezone dobiti više prostora, jer dosta igrača nije produžilo ugovor i ovog ljeta će napustiti klub".

Kao nekadašnji omladinski i mladi reprezentativac Crne Gore, Kajević je i logičan kandidat za A tim.

"Zasada nema prostora, jer nisam najstandardniji, ali ukoliko se uskoro ustalim u klubu, nadam se da ću dobiti šansu makar u nekom probnom meču", zaključuje 24-godišnji Kajević.

Bonus video: