Kančelskis: Igrači su krivi za posrtanje Junajteda

"Klub je u teškom momentu, a Mojes nije dobio podršku kakvu je svojevremeno imao ser Aleks Ferguson", rekao je 45-godišnji Rus
1 komentar(a)
Dejvid Mojes, Foto: Reuters
Dejvid Mojes, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2014. 14:29h

Bivši igrači i legende Mančester junajteda su juče prećutno pozdravile smjenu Dejvida Mojesa, a jedan od rijetkih koji je dublje sagledao problem u klubu je nekadašnji član "đavola" Andrej Kančelskis.

On je priznao da je iznenađen potezom uprave Junajteda.

"Problem je u igračima, nemaju svi kvalitet, posebno neki iz odbrane iz veznog reda, da igraju za Junajted. Ne shvatam zašto su Rio Ferdinand i Rafael i dalje u sastavu. Nisu više na nivou koji traži Junajted. Broj povreda tokom sezone jasno govori da je problem i u fizičkoj spremi ekipe", rekao je Kančelskis.

On je istakao da Mojes svakako snosi krivicu, ali da nije jedini, niti najveći krivac.

"Klub je u teškom momentu, a Mojes nije dobio podršku kakvu je svojevremeno imao ser Aleks Ferguson. Fergi je imao drugačiji odnos s igračima, plašili su ga se, a to nije bio slučaj sa Mojesom. Ali, znao je šta ga čeka, došao je u veliki klub, sa velikim očekivanjima, pritiskom. I nije uradio dobar posao", kazao je 45-godišnji Rus i izrazio nadu da će novi menadžer biti Jirgen Klop.

"Veoma mi se dopada njegov rad. Mislim da je njegov stil idealan za Mančester junajted", rekao je Kančelskis.

Bonus video: