Sprint za titulu

Sutjeska nema izbora - mora da se vrati pobjedama ukoliko želi da ostane na prvom mjestu. Lovćen gost Mornara, od koga je doživio posljednji poraz u prvenstvu
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2014. 10:38h

Nastavlja se sprint za titulu - vodeća Sutjeska (51 bod) i drugoplasirani Lovćen (50) imaju teška gostujuća iskušenja u 27. kolu šampionata.

Prva od sedam preostalih stanica ka konačnom cillju - tituli, Nikšićane čeka u Golubovcima, a Cetinjane u Baru, gdje Mornar ove godine još nije doživio poraz.

Sutjeska bez prava na kiks

Nakon dva vezana remija (protiv Grblja i Rudara), zbog kojih se zaliha u odnosu na Lovćen istopila na samo bod, aktuelni šampion nema pravo na kiks pred gostovanje na Trešnjici.

Izabranici Dragana Radojičića odlučni su u namjeri da se vrate u pobjedničku seriju, iako igraju sa nepredvidivom Zetom.

"U Golubovcima nas očekuje težak zadatak. Međutim, ako želimo da zadržimo trenutnu poziciju moramo pobjeđivati, nezavisno od toga gdje i protiv koga igramo. Zeta je nepredvidiva ekipa, može da savlada sve rivale, ali isto tako i da izgubi od svih. Ako je suditi po položaju na tabeli pripada nam uloga favorita, što moramo da opravdamo na terenu. Moramo dati svoj maksimum od samog starta, protiv ekipe koja će biti izuzetno motivisana. Zeta ima prednost domaćeg terena, ali to u ovakvim mečevima ne mora ništa da znači", rekao je Nikola Stijepović, defanzivac Sutjeske.

Zeta brine za opstanak, ali je poslije meča sa Sutjeskom čeka lakši raspored.

"Sutjeska je šampion tako da meč svakako neće biti lak, ali su potrebni bodovi isto kao i njima. Porazom bismo samo dali nadu ekipama ispod nas da nas stignu, tako da ćemo svim snagama pokušati da izvučemo pozitivan rezultat iz ovog meča", rekao je trener Zete Rade Vešović.

Cetinjani bakljadom ispraćeni u Bar

Kakav entuzijazam vlada na Cetinju uoči raspleta sezone na oba fronta, dovoljno govori podatak da su fudbaleri Lovćena ispraćeni na put u Bar bakljadom od svojih navijača na jučerašnjem treningu.

Da bi zadržali korak sa Sutjeskom, možda čak i preuzeli prvo mjestu na tabeli, izabranici suspendovanog Mojaša Radonjića moraće da urade nešto što još nikom nije uspjelo u 2014. godini - da pobijede Mornar na Topolici.

"Mečevi u Baru za svaku ekipu predstavljaju jedno od težih gostovanja. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ali uprkos tome vjerujem da ćemo nastaviti seriju pobjeda. Ako pružimo partiju na nivou prethodnih susreta, siguran sam da pobjeda neće doći u pitanje", kaže prvotimac Lovćena Srđa Kosović, koji je optimista uoči završnice sezone.

"Ne potcjenjujemo „Sutjesku koja i dalje ima prednost, ali mislim da je sada sve na nama!

Posljednji prvenstveni poraz Lovćen je doživio baš u Mornara, i to na Cetinju u prvom dijelu sezone.

"Naš teren je naš teren. Bez obzira ko nam dolazi u goste, u kakvoj formi ta ekipa nalazi, i šta su njihovi ambicije, mi se pitamo na Topolici. Vjerujem da će tako biti i ovoga puta, iako nas vjerovatno očekuje najteži meč ovog proljeća", rekao je trener Barana Obren Sarić, čija je ekipa u drugoj polusezoni ostvarila četiri pobjede i samo jedan remi kod kuće.

Grbalj je prošlog mjeseca tukao Mladost na svom terenu sa 3:0, danas će posao biti teži jer domaćin ne računa na mladog reprezentativca Branislava Jankovića.

"To je veliki hendikep, jer Janković je među najboljim igračima lige. Ipak, idemo na pobjedu, domaći teren je naš adut. Mladost ima samo tri boda manje od nas i današnja pobjeda vrijedi dvostruko", kaže Aleksandar Nedović, trener Grbljana.

I u gostujućem taboru su svjesni značaja utakmice.

"Ova utakmica ima posebnu važnost, jer bi se pobjedom izjednačili sa Grbljem. Respektujemo ih, imaju kvalitetan sastav, ali idemo po bodove", ističe Radovan Kavaja.

Česi napustili Dečić pred meč pod Goricom

Doskorašnji trener Dečića Pavel Malura napustio je juče Tuzi, zajedno sa firmom iz Češke koja je ove sezone imala značajan udio u finansiranju i organizaciju kluba.

Do kraja sezone Tuzani će sa “domaćim snagama” pokušati da izbore opstanak, počevši od današnjeg meča protiv Budućnosti pod Goricom.

Do izbora novog trenera ekipu će predvoditi Muhamed Lekić.

"Mi tradicionalno loše prolazimo pod Goricom, a ove sezone igramo loše na svim gostovanjima. Iako je Budućnost mlada ekipa, biće težak meč, jer smo mi davljenici i borimo se za opstanak. Imamo problema jer nas je trener napustio, ali se nećemo predati i idemo po bodove", kaže defanzivac Dečića Nikola Mihailović.

Nakon nedjeljne pobjede protiv Petrovca, Budućnost ima dobru priliku da prvi put od početka novembra prošle godine veže dva trijumfa.

"Idemo na tri boda kako bi ostali u trci za plasman u Evropu. Nemamo više pravo na kiks. Čeka nas teška utakmica, ali vjerujem da imamo snage za pobjedu", kaže trener Goran Perišić.

Rudar će protiv Mogrena u Pljevljima tražiti tri boda za miran san i rasterećenost u finišu prvenstva.

"Oprez je uvijek neophodan, jer u našoj ligi iznenađenja ima na pretek, pa se bodovi nikada unaprijed ne mogu ukalkulisati", kaže kapiten Rudara Nedeljko Vlahović.

Danas

BUDUĆNOST - DEČIĆ

Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

MORNAR - LOVĆEN

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

ZETA - SUTJESKA

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

RUDAR - MOGREN

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

GRBALJ - MLADOST

Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

Sjutra

PETROVAC - ČELIK

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Galerija

Bonus video: