Barselona renovira tim tokom ljeta

Već je dogovoren transfer Mark-Andre ter Štegena, čuvara mreže Borusije Menhengladbah, a želja je Marko Rojs (Borusija Dortmund)
1 komentar(a)
Havijer Maskerano, Foto: Goal.com
Havijer Maskerano, Foto: Goal.com
Ažurirano: 18.04.2014. 18:10h

Barselona planira da napravi ozbiljnu rekonstrukciju tokom ljeta, prenio je katalonski "Sport“.

Čelnici aktuelnog prvaka Španije već su pokrenuli akciju da obore odluku FIFA o zabrani transfera u naredna dva prelazna roka.

Ukoliko im to pođe za rukom, spremili su 100 miliona eura za pojačanja, a u planu je dovođenje dva golmana, dva štopera, jednog krilnog napadač, ofanzivnog veziste i napadača.

Već je dogovoren transfer Mark-Andre ter Štegena, čuvara mreže Borusije Menhengladbah, a želja je Marko Rojs (Borusija Dortmund).

Sa pozajmica će se vratiti Rafael Alkantara (Selta) i Žerar Delufe (Everton).

Novac za pojačanja obezbijediće se prodajom igrača, a na izlaznim vratima nalaze se Havijer Maskerano, Aleksis Sančez, Pedro, Kristijan Teljo, Ibrahim Afelaj, Džonatan Dos Santos i Isak Kuenka.

Sa Hoze Manuel Pintom, rezervim golmanom, neće biti produžena saradnja, Karles Pujol će završiti karijeru, a Viktoru Valdesu ističe ugovor.

U konkurenciji za novog trenera su Jirgen Klop (Borusioja Dortmund), Ernesto Valverde (Atletik Bilbao), Dijego Simeone (Atletiko) i Andre-Viljaš Boša (Zenit).

Bonus video: