Krojf: Barselona mora da vrati Gvardiolu

"Najbolja stvar za Barselonu je povratak Gvardiole. Ako Đoan Laporta ponovo bude predsjednik kluba, najbolje bi bilo da vrati Pepa, a kao pametna osoba, siguran sam da će to uraditi", rekao je Krojf
0 komentar(a)
Krojf, Foto: REUTERS
Krojf, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.04.2014. 19:26h

Legendarni fudbaler i trener Barselone Johan Krojf rekao je danas da bi uprava tog kluba na kraju sezone trebalo da otpusti trenera Herarda Martina i vrati Pepa Gvardiolu, koji predvodi Bajern.

Barselona ove sezone ne postiže očekivane rezultate, eliminisana je u četvrtfinalu Lige šampiona, a u prvenstvu zaostaje četiri boda za prvoplasiranim Atletiko Madridom.

"Najbolja stvar za Barselonu je povratak Gvardiole. Ako Đoan Laporta ponovo bude predsjednik kluba, najbolje bi bilo da vrati Pepa, a kao pametna osoba, siguran sam da će to uraditi", rekao je Krojf za Mundo Deportivo.

Gvardiola je predvodio Barselonu od 2008. do 2012. godine i za to vrijeme je sa klubom osvojio tri šampionske titule, po dvije titule evropskog prvaka, Super kupa Evrope, svjetskog klupskog prvenstva, Kupa kralja i tri Super kupa Španije.

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Barselonu zabranom dovođenja igrača u naredna dva prelazna roka, pošto je klub prekršio pravila transfera mlađih igrača, a izbio je i skandal oko neregularnosti transfera Nejmara.

Krojf je rekao da bi Đoan Laporta trebalo da se vrati na mjesto predsjednika kluba.

"Ne donose odluke oni koji znaju šta treba da se radi, već oni koji žele da izvuku korist iz fudbala. Kada je (đoan) Laporta bio predsednik, on je ostavio (bivšeg direktora fudbala) Tikija Begiristajna, Franka Rajkarda, pa Pepa da donose odluke o fudbalu", rekao je on.

"Svi greše, ali oni su donosili odluke motivisani fudbalom, a Laporta je bio posvećen svom poslu i njihovoj zaštiti. Zato je to funkcionisalo. Bilo je dobrih i loših trenutaka, ali klub je tada napravio korak napred", dodao je Krojf.

Bonus video: