"El klasiko" utjehe sjutra u finalu Kupa Kralja

Biće to prilika za dva najveća španska kluba da osvoje prvi trofej u sezoni, ako se ne računa trofej Katalonaca u domaćem Superkupu avgusta prošle godine
0 komentar(a)
Real, Foto: Beta/AP
Real, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.04.2014. 11:58h

Real Madrid i Barselona igraće sjutra veče na "Mestalji" u 21.30 finalnu utakmicu Kupa Kralja.

Biće to prilika za dva najveća španska kluba da osvoje prvi trofej u sezoni, ako se ne računa trofej Katalonaca u domaćem Superkupu avgusta prošle godine.

Ujedno, to bi mogla da bude i posljednja šansa Reala i Barse da se okite trofejom. Tako bar pišu španski mediji, koji su sjutrašnji sudar već nazvali kao utješni "el klasiko".

Možda je ovakav naziv pomalo nepravedan, posebno prema Real Madridu, koji je i dalje u konkurenciji da osvoji sva tri trofeja, bez obzira sa kakve pozicije kreće u lov na pehare.

I Real i Barsa u Primeri gledaju u leđa Atletiko Madridu, koji ima tri boda više od gradskog rivala, a čak četiri više od Katalonaca.

Barsa je, s druge strane, eliminisana u četvrtfinalu Lige šampiona, baš od Atletika, dok se Real i dalje nada finalu, ali mora da preskoči svoju "crnu beštiju", minhenski Bajern.

Spektakl u Valensiji igraće se prve zvijezde Reala, Kristijana Ronalda, koji se još nije oporavio od povrede.

Samo zbog toga kladionice malo veću šansu daju Kataloncima (koeficijent 2,5), naspram 2,75 koliko se vrednuje pobjeda "merengesa". Kvota na remi je 3,6, a u tom slučaju izvodili bi se penali.

Bonus video: