Lovćen za petama šampionu

Lovćen, makar na papiru, ima lakši zadatak, jer dočekuje Zetu koja je u prošlom kolu primila pet golova od Čelika na svom terenu.
8 komentar(a)
Vlahović, Foto: Luka Zeković
Vlahović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.04.2014. 09:31h

Sutjeska dočekuje Rudar u jednom od derbija 27. kola, svjesna da je Lovćen za petama - Cetinjani su prošle sedmice prišli lideru na samo tri boda za totalnu neizvjesnost u borbi za šampionsku titulu.

Mogu li stvari dodatno da se zakomplikuju danas, kada oba vodeća tima igraju kod kuće? Lovćen, makar na papiru, ima lakši zadatak, jer dočekuje Zetu koja je u prošlom kolu primila pet golova od Čelika na svom terenu.

Nikolić: I dalje se mi pitamo

Ipak, kraj Bistrice tvrde da ih previše ne zabrinjavadobra forma Cetinjana, jer će do kraja sezone o svojoj sudbini odlučivati sami.

A da bi ostvarili zacrtani cilj i odbranili naslov najboljeg tima u državi, potrebno je da rivali padaju u nizu. Počevši od Rudara...

"Prvenstvo je iz kola u kolo sve interesantnije. Po svemu sudeći Lovćen će do samog kraja biti ozbiljan konkurent za titulu. Ipak, nećemo gledati šta rade drugi, jer sami odlučujemo o svemu. Nema lakih mečeva, moramo da nastavimo da pobjeđujemo, nezavisno od toga gdje i protiv koga igramo. Protivnik kakav je Rudar sigurno zaslužuje respet. Ne treba previše trošiti riječi o Igumanoviću, Fatiću, Vlahoviću i ostalima. Ipak, dobro znamo šta treba da radimo, od prvog minuta moramo jasno da stavimo do znanja protivniku da nema šta da traži u Nikšiću", istakao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Pljevljaci su, s druge strane, mnogo puta stizali do pozitivnog rezultata kraj Bistrice, pa priželjikuju da se nešto slično desi i danas, bez obzira što Sutjesci pripada uloga apsolutnog favorita.

Nadaju se, istovremeno, da će ih konačno malo i sreća pogledati i da neće doći u situaciju iz prethodne dvije utakmice (Čelik i Lovćen), kada su u sudijskoj nadoknadi ostajali bez već osvojenih bodova.

"I sreća je sastavni dio sporta, a nas je definitivno napustila u ovom prvenstvu. Ako je bar malo bude protiv lidera, možemo se nadati lijepim vijestima iz Nikšića, iako je Sutjeska u prednosti, i zbog domaćeg terena, forme i pozicije na tabeli", optimista je iskusni Blažo Igumanović, koji se, nakon pauze zbog kartona, u pravom momentu vraća u tim.

Lovćen juri sedmu pobjedu u nizu

Lovćen je u sjajnoj seriji u prvenstvu (šest uzastopnih pobjeda), ali i u ritmu teških mečeva, jer je u srijedu remizirao sa Petrovcem u polufinalu Kupa.

Bez obzira na žestoku borbu na dva fronta, Cetinjani su tvrde da su spremni da zadrže prepozatljivi nivo agresivnosti, i danas protiv Zete...

"Ovaj ritam utakmica je težak za svaku ekipu, ali je naša prednost u tome što imamo izuzetan fond dobrih igrača koji garantuju da možemo ostati u dobroj formi", kaže za sajt Lovćena prvotimac Cetinjana Luka Vujanović.

Zeta se bori da izbjegne baraž, ali je spremna da zaprijeti favoritu...

"Lovćen je ekipa kojoj se ne smije prijetiti. U pitanju je trenutno najkvalitetniji tim u ligi. Neće biti lako protiv takvog tima tražiti bodove, ali ne želimo da se predamo", ističe Miloš M. Radulović.

Za opstanak u Tuzima i na Lugovima

Čelik u prvoj utakmici kola dočekuje Mornar - utakmica počinje u 13 časova, jer tri sata kasnije u Nikšiću igra i Sutjeska.

"Ubjedljiv trijumf u Golubovcima dobija na značaju samo u slučaju novog uspjeha. Vjerujem da je došlo vrijeme za uspješnu seriju", rekao je Nenad Bubanja, defanzivac Čelika.

Današnje kolo donosi obračune četiri posljednjeplasirana tima na tabeli. Za opstanak će se igrati u Tuzima (Dečić - Mladost), kao i u Budvi (Mogren - Grbalj).

"I mi i Mladost smo u teškoj situaciji, borimo se za opstanak, ali mislim da nama više gori pod nogama. Pokušaćemo da iskoristimo umor igrača Mladosti zbog Kupa, ali i domaći teren, jer mi na strani teško uzimamo bodove", kazao je defanzivac Dečića Demir Ramović.

"Izvjesno je da će biti težak meč, pogotovo što smo imali zgusnut raspored, a fizički i emotivno smo iscrpljeni. Respektujem ekipu Dečića i svakako gledano na kvalitet koji posjeduju ne zaslužuju da se nalaze na mjestu na kojem jesu. Ućićemo u meč kao i u svaki drugi, da odigramo dobro i pokušamo da izađemo iz zone u kojoj se nalazimo", rekao je trener Mladosti Radovan Kavaja.

Parovi 26. kola

Danas

Čelik - Mornar (13.00)

Sutjeska - Rudar (16.00)

Lovćen - Zeta (16.00)

Dečić - Mladost (16.00)

Mogren - Grbalj (16.00)

Sjutra

Budućnost - Petrovac (14, TV)

Bonus video: