Španski derbi u polufinalu, Juventus protiv Benfike

Sevilja će u prvom meču biti domaćin Valensiji, odnosno Benfika će u Lisabonu ugostiti Juventus
2 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2014. 10:45h

U polufinalu ovogodišnje Lige Evrope igraće Sevilja - Valensija, odnosno Benfika - Juventus, odlučeno je danas u Nionu, u sjedištu Evropske fudbalske unije.

"Veoma smo srećni što smo stigli do ove faze takmičenja... Igrati finale Lige Evrope u Torinu je velika motivacija, ali biće teško pobijediti Benfiku. Oni su prošle godine igrali finale, ovo im je treće polufinale u posljednje četiri godine. Sve to dokazuje da Benfika ima veliko iskustvo", rekao je član uprave Juventusa Pavel Nedved poslije žrijeba u Nionu.

Nekadašnji napadač Benfike Nunjo Gomeš, koji je predstavljao portugalski klub na žrijebu, rekao je da je za Benfiku najvažnije da je u polufinalu.

"Najvažnije je da smo ovdje, nije važno s kim igramo. Igraćemo svoj najbolji fudbal kako bismo se plasirali u finale. Taj cilj je sada na dohvat ruke", rekao je Gomeš.

Trofej nekadašnjeg Kupa UEFA već su osvajali Juventus (tri puta), Sevilja (dva puta) i Valensija jednom.

"Naši navijači dali su nam vjetar u leđa na utakmici sa Bazelom, što nam je pomoglo da ostvarimo nevjerovatan rezultat. Poslije takve utakmice imamo vjere da je finale dostižno za našu ekipu. Evidentno

je da ekipa napreduje od kako je predvodi Huan Antonio Pici", rekao je sportski direktor Valensije Fransisko Rufete

Kapiten Sevilje Ivan Rakitić kaže da "sve četiri ekipe koje učestvuju u ovom polufinalu su dovoljno kvalitetne da osvoje titulu".

"Ali, mi moramo da se fokusiramo samo na sebe, i našu igru. Najvažnije je da ostanemo koncentrisani, jer samo tako možemo da pobijedimo, i možda dođemo do trofeja", rekao je Rakitić.

Prvi mečevi igraju se 24. aprila, revanši su 1. maja. Benfika i Sevilja će u prvim duelima biti domaćini.

Finale je 14. maja u Torinu, na stadionu Juventusa. Voljom žrijeba, odlučeno je da će Sevilja ili Valensija zvanično biti domaćin u finalu protiv Juventusa ili Benfike.

Bonus video: