Pele: Da mogu da biram, igrao bih za Barselonu

"Igrao bih za Barselonu. Mogao bih da budem u još dva ili tri kluba, ali sada bih izabrao Barselonu jer njen stil igra najviše odgovara onome šta sam imao u Santosu", rekao je Pele
2 komentar(a)
Pele, Foto: Beta/AP
Pele, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.04.2014. 12:14h

Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je da bi, kada bi danas mogao da bira klub u kome bi volio da igra, izbor pao na špansku Barselonu.

"Igrao bih za Barselonu. Mogao bih da budem u još dva ili tri kluba, ali sada bih izabrao Barselonu jer njen stil igra najviše odgovara onome šta sam imao u Santosu", rekao je Pele za Mundo Deportivo.

On je dodao da bi bio mnogo uspješniji igrač da je u njegovo vrijeme bilo kostobrana i drugih inovacija koje su se u međuvremenu pojavile u fudbalu.

Pele je za Santos igrao od 1956. do 1974. godine, dok je na zalasku karijere dvije sezone proveo u njujorškom Kosmosu.

Za reprezentaciji Brazila odigrao je 92 utakmica i postigao 77 golova. U dresu nacionalnog tima tri puta je trijumfovao na prvenstvim svijeta, 1958, 1962. i 1970. godine, i najbolji je strijelac svih vremena sa 1.281 postignutim golom.

Početkom godine na svečanosti Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) u Cirihu dobio je nagradu počasnog osvajača Zlatne lopte.

Bonus video: