Španija slavi Valensiju i Sevilju

U kuglicama u Nionu za izvlačenje parova polufinala naći imena Juventusa, Benfike, Sevilje i Valensije
1 komentar(a)
Vargas, Foto: Reuters
Vargas, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.04.2014. 22:53h

Revanš mečevi četvrtfinala Lige Evrope domaćini su odradili bez greške! Tako će se danas na žrijebu u Nionu u kuglicama za izvlačenje parova polufinala naći imena Juventusa, Benfike, Sevilje i Valensije.

Upravo su izabranici Huana Antonija Picija junaci večeri, pošto su tokom 90 minuta uspjeli da sustignu minus od tri gola od prošle sedmice u Bazelu, a u nastavku da sa dva gola do vrha napune mrežu Jana Zomera.

Upravo je Zomer “krivac” što je Valensija drhtala do 118. minuta, pošto je uspijevao da skine brojne zicere “slijepšim miševima”. A Valensija je imala svog junaka u 20-godišnjem Paku Alkaseru, koji je upisao het-trik, a “Mestalja” je eksplodirala nakon njegovog gola u 113. minutu. Ipak, gol Bazela značio bi i oproštaj, ali je sve dileme otklonio Bernat, dva minuta prije isteka dva sata igre. Bazel je od 105. minuta igrao sa dva igrača manje, ali je imao šansu da u 110. šokira domaćina.

A domaćin finala 14. maja, Juventus, je uz dosta sreće uspio da slomi Lion. “Stara dama” je furiozno ušla u meč i već u 5. minutu Andrea Pirlo je novom majstorijom iz slobodnog udarca doveo domaćina u vođstvo. Igrala se “viktorija” ispred gola oslabljenog Liona, ali je on polako preuzimao konce igre i nakon izjednačenja u 18. minutu bio i opasnija ekipa.

Naš reprezentativac Mirko Vučinić je bio starter i zapažen u prvih 20-ak minuta, ali je potom bilo vidno da mu nedostaje snage za takmičarske utakmice, nakon duge pauze zbog povreda. Vučinića je poslije sata igre zamijenio Španac Fernando Ljorente, ali su gosti nastavili sa boljom igrom. Ipak, njihove nade uništio je Markizio kada je u nedostatku drugih rješena raspalio po lopti sa 30 metara, a lopta se od kuka Umtitija odbila u nebranjeni dio mreže Antonija Lopesa.

Benfika je i u revanšu savladala AZ Alkmar, dok je Sevilja furioznim startom oduvala Porto nakon pola sata igre.

Rezultati:

Benfika - AZ Alkmar 2:0 (prvi meč 1:0)

(Rodrigo 39, 72. minut)

Juventus - Lion 2:1 (1:0)

(Pirlo 4, Umtiti (autogol) 68 - Brijan 18),

Sevilja - Porto 4:1 (0:1)

(Rakitić (penal) 5, Vitolo 26, Baka 29, Gameiro 79 - Kvarežma 90+2),

Valensija - Bazel 5:0 nakon produžetaka, 3:0 (0:3)

(Pako 38, 70, 113, Vargas 43, Bernat 118).

Bonus video: