Čudo Atletiko Madrida, Barsa i Mesi bez polufinala!

Barselona prvi put od 2007. godine neće igrati polufinale Lige šampiona, u kojem će nakon 40 godina biti Atletiko.
95 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2014. 21:14h

Pravi evropski klasik igrao se na “Alijanc areni”, ali su oči fudbalskog svijeta bile uprte na “Visente Kalderon”. I to sa razlogom, pošto se i najbolji poznavaoci fudbala ne mogu sjetiti nemoći Barselone, koja je izdržala pravu kanonadu i uz nevjerovatnu sreću izgubila samo sa 1:0!

Pošto je i Bajern opravadao ulogu favorita sa Mančester junajtedom u Nionu će se u petak od 12 sati žrijebati sa kuglicama u kojima su: Bajern, Real Madrid, Atletiko i Čelzi!

A ples “kolćonerosa” protiv favorizovane Barse počeo je od samog starta i već do 11. minuta Atletiko je uz vođstvo imao pogođene obje stative.

"Mi smo nadigrali najbolju ekipu na svijetu. Dakle, za ovaj Atletiko ne postoji granica. Osjećaj da smo nakon 40 godina došli do polufinala je spektakularan. Mi smo uspjeli da dejstvima na terenu Barselonu, popšut kravate zavežemo u čvor. Publika nam je nevjerovatno ponogla u tome", kazao je strijelac jedinog gola, Koke.

Barselona ne samo da nije mogla da izađe na polovinu rivala, već ni iz svog kaznenog prostora. Ipak nakon stative Adrijana Lopesa, Atletiko je uspio daosvoji loptu a Koke da sa pet, šest metara nebranjivo zakuca loptu iza golmana Pinta. Barselona je bila u nokdaunu, ali umjesto da poveća prednost svom timu, David Vilja je u duelu “oči u oči” sa Pintom uzdrmao i desnu stativu.

Barsa je potom uspjela da se oslobodi pritiska, čak je Mesi glavom bio za malo neprecizan, ali je prespora odbrana “blaugrane” trpjela prilikom svakog izlaska Barse sa većim brojem igrača. U 19. minutu umalo je Barsu kaznio Vilja, koji je pogodio i prečku.

Uslijedio je period ravnopravne igre, sve do 41. minuta kada se Adrijan Lopes stuštio ka golu Pinta, a Maskerano ga je sprijčeio. Sudija Hauard nije pokazao na bijelu tačku.

Početak nastavka je pripao Barsi, ali je Tibo Kurtoa nevjerovatnom intervencijom spriječio Brazilca Nejmara. On je imao još jednu veliku priliku, ali je glavom sa sedam metara za malo bio neprecizan. Atletiko se polako oslobađao pritiska i Gabi je mogao da bira gdje će sa loptom u 71. minutu, ali je pogodio Pinta u nogu. U narednom minutu sudija je propustio da svira, nad Viljom, još jedan nepropisan start Maskerana ispred svog gola. U 90. minutu Pinto je sjajno odbranio i zicer rezervisti Kristijanu Rodrigesu, pa će Atletiko prvi put nakon 40 godina biti polufinalista evropske elite.

Barsa prvi put od 2007. neće biti u polufinalu, iako je Ćavi sa svih 100 tačnih dodavanja oborio rekord LŠ, i to u rekordnom 51. nastupu u plej-of fazi LŠ (toliko još ima Viktor Valdes).

"Ne znam da li smo zalužili pobjedu. Moraću da odgledam snimak meča. Siguran sam da smo propustili četiri, pet zicera, dok je rival pogodio iz jedine šanse. Smatram da smo zaslužili makar produžetke - rekao je nakon meča Ćavi, I Inijesta je bio loš u jubilarnom 500. nastupu za Barsu. Zakazao je i Lionel Mesi, koji ni u petom uizastopnom odmjeravanju snaga Atletika i Barse nije postigao gol. Prethodna četiri duela ove sezone između vodećih timova Primere su završena bez pobjednika ( dva u Superkupu Španije, prvenstveni i dva u LŠ).

Prvak drhtao na “Alijanc areni”

Bajern je očekivano opravadao ulogu favorita protiv ove sezone neprepoznatljivih “đavola”. Ipak, gosti su prvi došli do prednosti evrogolom Patrisa Evre sa 25 metara. Ipak, Evra je u narednom napadu olako dozvolio Hrvatu Mariju Mandžukiću da izjednači. Gosti su mogli i do novog gola, ali je Vejn Runi nevjerovatno loše reagovao sa desetak metara od gola Manuela Nojera.

Bajern se potom razgoropadio i sa dva gola ovjerio prolazak.

"Gol Evre upalio je alarm u našim glavama, i shvatili smo da moramo biti mnogo brži. Bilo je nevjerovatno teško, uprkos ubjedljivoj pobjedi. Naročito smo bili loši u prvih desetak minuta drugog poluvremena. Neshvatljivo smo bili spori, ali smo nakon primljenog gola bili jako kreativni i odgovorili smo sa tri pogotka", kazao je Arjen Roben.

Mančester junajted će sačekati na novu priliku da zaigra u evropskoj eliti. Pozicija u Premijer ligi mu ne garantuje ni plasman u Ligu Evrope.

Rezultati

Atletiko - Barselona 1:0 (prvi meč 1:1)

Koke 5.

Bajern - Mančester junajted 3:1 (prvi meč 1:1)

Mandžukić 59, Miler 68, Roben 76 - Evra 57.

Galerija

Bonus video: