Vodeći na iskušenjima: Sutjeska u Grblju, Lovćen u Pljevljima

Sutjeska ove sezone nije pobijedila Grbalj iz dva pokušaja, dok je Lovćen oba puta bio bolji od Rudara. Ako se tradicija nastavi, razlika između dva vodeća tima mogla bi da se smanji
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2014. 10:53h

Teška iskušenja za vodeći dvojac u 25. Telekom 1. CFL.

Sutjeska, koja ima pet bodova više od drugoplasiranog Lovćena, gostuje Grblju u Radanovićima, gdje nije slavila u posljednja tri meča, od maja 2012. godine.

Ako je suditi po tradiciji, Lovćen ima lakše gostovanje od lidera - Cetinjani putuju u Pljevlja, gdje su slavili čak tri puta u posljednje četiri utakmice, računajući i pobjedu prije 14 dana (2:1).

Janjušević: Neka traje serija

Nikšićani su vezali tri trijumfa, a u Radanovićima prihvataju čak i neriješen rezultat.

"Nakon igara toplo-hladno, ušli smo u pozitivnu seriju rezultata i sada je najbitnije da ona što duže traje. Spremali smo se za Grbalj, koji ima dobru ekipu. Vjerujem da nam disciplinovana igra može donijeti dobar rezultat, jer mi smo prije svega dobar kolektiv, iz kojeg iskoči pojedinac. Naš cilj je pobjeda, jer bi nam novi uspjeh dodatno podigao samopouzdanje, ali bismo prihvatili i neriješen rezultat", rekao je Ivan Janjušević, golman Sutjeske.

Grbljani ove sezone ne znaju za poraz od lidera, u Nikšiću su čak i slavili 1:0, dok je jesenas u Radanovićima bilo 2:2.

"Na svom terenu idemo uvijek na pobjedu, bez obzira s kim igramo. Ipak, s obzirom na to da gostuje šampion, ni bod ne bi bio loš. Ne nalazimo se baš u zavidnoj situaciji, pa bi uspjeh bio svaki rezultat osim poraza", kaže mladi reprezentativac Branislav Janković.

Pobjednički mentalitet Cetinjana

Iza Lovćena je serija od četiri uzastopne pobjede, eventualni novi trijumf u Pljevljima definitivno bi četu suspendovanog Mojaša Radonjića svrstao u jakog kandidata za titulu.

"Biće teško dobiti Rudar dva puta u 14 dana, i to u gostima. Ipak, trijumfima smo izgradili pobjednički mentalitet tako da ciljamo novu pobjedu, mada ni remi ne bi bio loš", kaže defanzivac Vuk Martinović.

Pobjedom protiv Budućnosti, pa remijem sa Čelikom u Nikšiću, Pljevljaci su donekle povratili samopouzdanje nakon serije poraza.

"Pokušaćemo ovog puta da budemo ravnopravniji rival Lovćenu, naravno i efikasniji, ali i da greške svedemo na najmanju moguću mjeru, jer oni sve to, hitrim kontrama, lako kažnjavaju", kaže trener Rudara Mirko Marić.

Petrovac za Evropu

Trećeplasirani Petrovac pokušaće da se trijumfom nad fenjerašem Dečićem definitivno učvrsti na poziciji koja vodi u Evropu.

"Ulazimo polako u pravi ritam, i siguran sam da ćemo i nastaviti tako. Konačno smo razbili „prokletstvo“ domaćeg terena, i tu se nećemo zaustaviti, iako respektujemo rivala", kaže prvotimac Petrovca Ilija Pejaković.

Tuzani nisu bez ambicija, naročito nakon trijumfa nad Mogrenom..

"Bitan je svaki bod do kraja prvenstva, a pobjeda nad Mogrenom nas je psihološki vratila. Pokušaćemo da opet pobijedimo, ali neće biti lako protiv ekipe koja još nije izgubila u drugom dijelu", poručuje Sanibal Orahovac.

Čelik ima samo jednu pobjedu u 2. polusezoni. “Metalurzi” će probati da se iskupe u Golubovcima.

"Ako želimo da se borimo za vrh tabele, moramo početi da pobjeđujemo", kaže Ivan Ivanović, ofanzivac Čelika.

Ambicije Zete, s druge strane, porasle su nakon velike pobjede protiv Budućnosti pod Goricom.

"Čelik je ozbiljna ekipa, ali mi idemo na tri boda u svakom duelu", kaže krilo Zete Boris Došljak.

Budućnost u Baru

Nakon serije dobrih rezultata Mornara, te promijenjivih partija Budućnosti, razlika između dva tima je samo pet bodova uoči današnjeg duela u Baru.

"Bez obzira na kojem se mjestu nalaze i u kakvoj formi igra Budućnost, uvijek smo teško izlazili s njima na kraj. Ipak, vjerujem u moj tim", kaže trener Mornara Obren Sarić.

Budućnost stiže u Bar nakon dva vezana poraza.

"Ni bod ne bi bio loš, ali probaćemo da pobijedimo. Možemo do trijumfa", kaže Goran Perišić, trener Budućnosti.

Mladost sa Mogrenom: Bitka za opstanak i uvertira za Kup

Mladost i Mogren ne igraju samo uvretiru za Kup (prvi meč u srijedu) - biće to, naime, direktan obračun za opstanak.

“Biće teško, jer igramo sa direktnim rivalom za opstanak. Kod kuće, ipak, moramo da idemo na pobjedu. Do kraja naš čeka zgusnut raspored i zbog Kupa”, kaže trener Mladosti Radovan Kavaja.

Budvani su osvojili samo bod u posljednjih pet utakmica.

“Klub se nalazi u lošoj situaciji, a pred nama su dva teška mjeseca, imamo teške rivale. Respektujemo Mladost i pokušaćemo da izvučemo što bolji rezultat. U tome nam neće pomoći Marko Mugoša, ali mi idemo na pobjedu jer je svaki bod bitan zbog opstanka u ligi”, ističe kapiten Aleksandar Kapisoda.

Parovi 25. kola

Grbalj - Sutjeska (15.30)

Rudar - Lovćen (15.30)

Mornar - Budućnost (15.30)

Zeta - Čelik (15.30)

Petrovac - Dečić (15.30)

Mladost - Mogren (15.30)

Bonus video: