Venger podržava zabranu transfera Barseloni

"Igrači do 16 godina svakako ne bi trebalo da odlaze u druge klubove bez svojih roditelja", rekao je Venger.
0 komentar(a)
Venger, Foto: Beta/AP
Venger, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.04.2014. 13:10h

Trener Arsenala Arsen Venger podržava zabranu transfera koju je FIFA izrekla Barseloni, zbog kršenja pravilnika o angažmanu maloljetnih igrača.

"Sigurno je da Barselona nije poštovala pravilnik", rekao je Venger, koji smatra da cio sistem transfera mora da bude promijenjen, za dobrobit igrača.

Šampioni Španije kažnjeni su u srijedu, jer je utvrđeno da su desetorica igrača angažovanih u periodu od 2009. do 2013. godine imala manje od 18 godina.

Barseloni su zabranjeni transferi igrača u naredna dva prelazna roka, a katalonski klub je kažnjen i novčano sa 509.000 dolara.

Venger je ocijenio da je u današnjem fudbalu "mnogo novca u igri, pa su zbog toga roditelji igrača u iskušenju da im daju dozvolu za prelazak".

"Igrači do 16 godina svakako ne bi trebalo da odlaze u druge klubove bez svojih roditelja", rekao je Venger.

Arsenal je svojevremeno kritikovan od strane Barselone što je uzeo Seska Fabregasa još kao dječaka, iako je on prvobitno bio na Barsinoj akademiji.

Barselona, koja je dovela Lionela Mesija iz Argentine kada je on imao svega 11 godina, smatra da FIFA ignoriše činjenicu da igrači u čuvenoj Barsinoj akademiji "La Masiji" imaju odlične mogućnosti za obrazovanje.

Bonus video: