Godin: Barselona je favorit, ali znamo kako treba da igramo

„Atletiko nas dobro poznaje. Simeone je unio u ekipu pobjednički mentalitet i vjeruju u ono što rade. Biće tijesno, a po načinu na koji igra Atletiko, biće malo šansi za gol“, kaže Ćavi
0 komentar(a)
Arda i Mesi, Foto: Beta/AP
Arda i Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.03.2014. 12:43h

Fudbaler Atletika iz Madrida Dijego Godin rekao je da je Barselona favorit u sjutrašnjem četvrtfinalnom duelu Lige šampiona na „Kamp nouu“, ali da njegova ekipa zna kako da igra na dobar rezultat.

„Jasno je da je Barselona favorit, ali znamo koliko smo jaki, koje je naše oružje i šta moramo da radimo kako bismo pobjeđivali“.

„Ako pogledate našu igru, vidjećete da se nije mnogo promenila u posljednje dvije i po godine, a iz utakmice u utakmicu prikazujemo bolje partije“, rekao je Godin za „Marku“.

Atletiko je trenutno prvi na tabeli španske Primere sa bodom više od Barselone. Do kraja španskog prvenstva ostalo je još sedam kola, a u posljednjem kolu ekipe će igrati na „Kamp nouu“.

Barselona u posljednje vrijeme prikazuje promjenljive igre, a Godin je rekao da to ne smije da zavara njegove saigrače, kao i da dobrom kolektivnom igrom mogu da zaustave Lionela Mesija.

„Oni igraju u četvrtfinalu Lige šampiona, u finalu Kupa kralja i bore se za titulu, pa se ne može reći da u toj ekipi nešto nije u redu“.

„Pobijedili su Real u derbiju i to im je dalo mnogo samopouzdanja, a o kvalitetu igrača ne teba mnogo pričati. Igraju zajedno dugo godina i ostvaruju dobre rezultate“, rekao je Godin.

„Šta reći o Mesiju? Brojke govore za sebe, ponovo je u najboljoj formi, on je jedan od najboljih igrača na svijetu. Najbolje ćemo ga zaustaviti kolektivnom igrom. On je dobar igrač i pravi razliku na terenu, ali mi smo vrlo jaki“, dodao je on.

Obje ekipe u utakmicu ulaze poslije pobjeda u prvenstvu prošlog vikenda. Barselona je u gradskom derbiju savladala Espanjol sa 1:0, golom Mesija iz penala, a Atletiko je pobijedio Atletik u Bilbau pogocima Dijega Koste i Kokea.

Fudbaler Barselone Ćavi istakao je da nije želio da igra protiv španskog kluba u evropskom takmičenju i pohvalio je rad trenera Atletika Dijega Simeonea.

„Atletiko nas dobro poznaje. Simeone je unio u ekipu pobjednički mentalitet i vjeruju u ono što rade. Biće tijesno, a po načinu na koji igra Atletiko, biće malo šansi za gol“.

„Nikada nije zabavno kada igramo protiv njih, ne dozvoljavaju vam prostor, dobro pokrivaju teren“, rekao je Ćavi.

Trener Atletika Dijego Simeone pohvalio je napadača Dijega Kostu, koji je do sada postigao 25 golova u prvenstvu. On je trenutno na 2. mjestu liste strelaca, postigao je tri manje od Kristijana Ronalda iz Reala i dva više od Mesija.

„Kosta napreduje iz dana u dan, veoma je snažan. Ekipa igra na osnovu onoga što on može da pruži“, rekao je Simeone.

Revanš utakmica igra se 9. aprila u Madridu.

Bonus video: