Dečić je živ, Mogren srušen u drugom poluvremenu

"Popović i Orahovac su podigli kvalitet igre i zasluženo smo slavili. Ima još puno važnih utakmica i moramo nastaviti da igramo kao u nastavku ovog duela", rekao je Malura
0 komentar(a)
Budućnost-Dečić, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Dečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2014. 08:27h

Dečić je u derbiju začelja izvojevao važnu pobjedu u borbi za mjesto koje vodi u baraž, kojem se primakao na svega bod.

Prvi dio duela sa Mogrenom bio je jasan pokazatelj loše pozicije ova dva tima na tebeli. Bezidejna i rastrzana igra sa tek ponekim udarcem nakon prekida, sve do 40. minuta kada su gosti uzdrmali prečku sjajnim udarcem Petričevića sa preko 20 metara.

Na poluvremenu je trener Dečića Pavel Malura u igru ubacio iskusne Sanibala Orahovca i Davora Popovića, koji su promijenili odnos snaga na terenu.

Orahovac je iz slobodnog udarca u 61. minutu preko “živog” zida sa 20 metara donio prednost domaćinu.

Bio je to udarac koji je upotpunosti slomio samopouzanje izabranika Brana Milačića, pa su se napadači Dečića utrkivali ko će promašiti izgledniju poziciju.

I to sve do 75. minuta kada je Božo Marković uspio da probije po lijevoj strani i doda do Aldina Adžovića, koji je rezantnim udarcem riješio pitanje pobjednika.

"Popović i Orahovac su podigli kvalitet igre i zasluženo smo slavili. Ima još puno važnih utakmica i moramo nastaviti da igramo kao u nastavku ovog duela", rekao je Malura.

Budvani su žalili zbog propuštenog do poluvremena.

"Imali smo pet šansi da do poluvremena riješimo utakmicu, a onda je nakon propuštenog uslijedio naš specijalitet. A to je da u drugom dijelu ne ličimo na istu ekipu. Nakon deset dana štrajka smo morali da odigramo četiri teške utakmice . To su naši problemi i do kraja prvenstva ćemo pokušati da se izborimo sanjima", poručio je Milačić.

Dečić - Mogren 2:0 (0:0)

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 900. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Aleksandar Đikanović (Nikšić).

Dečić: Đoković, Vučković, Ljuljđuraj, Ramović, Mihailović, Zlatičanin, Adžović (Kuč), Nuhodžić (Popović), Lazarević, Seratlić (Orahovac), Marković.

Mogren: I. Đurović, Radišić, Petričević, Krstić (Kalezić), Marković, M. Đurović (Rudović), Đurišić (Zvicer), Pejović, Racković, Đoković, Kaluđerović.

Bonus video: