Lovćen objavljuje napad na lidera

Lovćen ima priliku da aktuelnom šampionu priđe na dva boda uoči meča Sutjeska - Mladost u nedjelju. Budućnost sa Zetom
4 komentar(a)
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Lovćen-Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 29.03.2014. 09:43h

Nakon što su davno prebrinuli glavni cilj - opstanak u ligi, potom sjajnim rezultatima pokazali da su mnogo više od tima za sredinu tabele, a onda gotovo osigurali nastup na evroscenu, fudbaleri Lovćena danas će objaviti poljednji veliki cilj ove sezone - napad na lidera Sutjesku!

Cetinjani dočekuju Grbalj i imaju šansu da makar na noć priđu na samo dva boda aktuelnom šampionu, koji u nedjelju dočekuje Mladost.

Radonjić: U boljoj smo formi

"Svaka utakmica je sama po sebi teška, tako i ova protiv Grblja. Mislim da smo u ovom trenutku u boljoj formi i to treba da iskoristimo. Igraćemo maksimalno ozbiljno, respektujemo Grbalj, a u utakmicu ulazimo kao i u svaku ostalu - da pobijedimo", kaže trener Lovćena Mojaš Radonjić.

Nastavak sjajnih rezultata najavljuje i vezista Balša Radović.

"Ovakav učinak Lovćena za mnoge je iznenađenje, ali ne i za nas, jer samo mi znamo koliko smo truda i energije uložili kako bi stigli do ovog uspjeha. Ipak, ubijeđen sam da nećemo stati na ovome, već da ćemo bii na visini zadatka do kraja sezone", ističe Radović.

I Grbalj je popravio formu - tim iz Radanovića vezao je dvije pobjede i danas će pokušati da se iskupi za jesenji debakl na Obilića poljani (bilo je 4:0 za Lovćen).

"Polako ulazimo u dobru formu. Čeka nas ekipa kojaza zuzima drugo mjesto na tabeli, što ne znači da smo autsajderi. Lovćen je tim za respekt i biće sigurno dobra utakmica", poručio je golman Grbljana Mileta Radulović.

Perišić vodi Budućnost

Budućnost i Zeta igraće pod Goricom drugi put u 20 dana. Prije tri kola slavio je domaćin sa 2:0, golovima Orahovca i Raičevića.

Ipak, postoji bitna razlika u odnosu na duel koji je igran 9. marta - obje ekipe su promijenile trenera.

Budućnost će nakon ostavke Nenada Vukčeviće privremeno predvoditi Goran Perišić, dok je kormilo Zete preuzeo Rade Vešović.

Budućnost je svakako favorit, ako ni zbog čega drugog onda zbog osam pobjeda nad Zetom u dosadašnjih 12 duela pod Goricom (uz četiri remija).

"Tradicija je na našoj strani, ali nećemo se oslanjati na to. Pokušaćemo da pobjedom prebrodimo novonastalu situaciju u klubu", kaže bek Budućnosti Risto Radunović.

Zeta je nakon pomenutog meča pod Goricom vezala dva dobra rezultata (pobjeda kući i remi u gostima), a onda je poražena od Petrovca na Trešnjici i vratila se dva koraka unazad.

Trener Rade Vešović očekuje reakciju.

"Budućnost je favorit, ali sigurno da imamo šansu. U našoj ligi razlike između timova su toliko male da svako svakog može da pobijedi".

U Tuzima za opstanak

Posljednjeplasirani Dečić i pretposljednji Mogren igraju u Tuzima direktan okršaj za opstanak - domaćin će pokušati da pobjedom uhvati slamu spasa i priđe Budvanima na bod.

"Više nema povratka, ova utakmica je biti ili ne biti za nas. Ukoliko ne savladamo Budvane, naše šanse da izborimo opstanak biće svedene na minimum. Ako pobijedimo, vraćamo se u igru. Bićemo lišeni igranja Kasapija i Pepića, ali imamo igrače koji mogu dostojno da ih zamijene", kaže defanzivac Dečića Demir Ramović.

Slično razmišljaju i Budvani...

"Ovo je utakmica polusezone. Ako pobijedimo ostavićemo Dečić na sedam bodova i moći da se posvetimo borbi za izbjegavanje baraža", kaže vezista Milan Đurišić.

Čelik čeka Rudar

Nakon dva vezana poraza, od Budućnost i Grblja, Čelik će protiv Rudara pokušati da se vrati u ritam.

"Nismo u situaciji da bilo kome prijetimo, posebno ne Rudaru, koji u svojim redovima ima odlične pojedince. Očekuje nas težak meč, a neuspjeh je zabranjena riječ. Dakle, moramo savladati „rudare“ kako znamo i umijemo. Tradicija je na našoj strani, ali to moramo potvrditi na terenu", rekao je Danilo Vuković, defanzivac Čelika.

Pljevljaci lakše dišu, nakon pobjede protiv Budućnosti.

"Ako ponovimo dobru partiju od srijede i svih 90 minuta budemo imali ozbiljan pristup obavezama, mislim da možemo do pozitivnog rezultata, pa bio to bod ili tri. Doduše, Čelik nam nikako ne leži, jer je to ekipa koju do sada nikada nismo savladali u zvaničnim utakmicama, ali sve tradicije su tu da se ruše, pa ko zna, možda se to desi baš danas. U svakom slučaju, ne zavaravaju nas njihovi neuspjesi ovog proljeća, niti na tome gradimo optimizam. Naši aduti su disciplina i ozbiljnost. Ako toga bude dovoljno, eto lijepih vijesti za navijače", kaže sve bolji univerzalac Rudara, Nikola Gačević.

Petrovac i Mornar igraju derbi sredine tabele...

"Mislim da je pravo vrijeme da konačno obradujemo i domaće navijače. Iako je i prvi duel protiv Barana pokazao da se radi o kvalitetnoj i odlično “upakovanoj” ekipi. Dobro se poznajemo, velikih taktičkih iznenađenja neće biti, a očekujem bitno drugačiji meč u odnosu na onaj od prije nekoliko dana. Vjerujem da golovi ovoga puta neće izostati", ističe defanzivac Petrovca Miloš Lakić.

Prije samo sedan dana, dva tima su pod Malim brdom remizirala 0:0.

"Čeka nas težak meč protiv kvalitetnog i jakog protivnika koji je očigledno ušao u dobar ritam. Ipak, zadovoljan sam kako moja ekipa izgleda na terenu i na neki način uživam u njihovoj igri. Moramo odigrati najbolje što znamo i umijemo. Ukoliko bude tako, rezultat ni ovoga puta neće izostati", kaže Obren Sarić, trener Mornara.

Parovi 24. kola

Danas

Lovćen - Grbalj (15.30)

Čelik - Rudar (15.30)

Budućnost - Zeta (15.30)

Petrovac - Mornar (15.30)

Dečić - Mogren (15.30)

Nedjelja

Sutjeska i Mladost (14, TV)

Bonus video: