Gvardiola: Nisam očekivao baš ovo

Bajern sada može malo da uspori u Bundes ligi i da se okrene pravom izazovu – odbrani trofeja u Ligi šampiona
2 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2014. 12:38h

Bajern je osvojio titulu već u martu (najranije u istoriji Bundes lige), do sada je ispustio samo četiri boda u Njemačkoj, a Pep Gvardiola je priznao da ni sam nije očekivao da će mu prva sezona u Bavarskoj krenuti tako dobro.

"Na početku sezone se uvijek nadate da će stvari biti u redu, ali nisam očekivao da će biti ovako dobre. U prvih nekoliko mjeseci smo imali dosta problema i povreda i nismo igrali na zadovoljavajućem nivou. Ali, pobjeđivali smo zahvaljujući individualnim kvalitetima naših igrača", rekao je Gvardiola i nastavio da hvali fudbalere:

"Kada vidite kako su igrali i radili sa Jupom Hajnkesom, iz ove perspektive djeluju još bolji, a to je sve posljedica vrijednog i marljivog rada", dodao je Katalonac.

Bajern sada može malo da uspori u Bundes ligi i da se okrene pravom izazovu – odbrani trofeja u Ligi šampiona.

Bavarcima je čestitao i trener Borusije Jirgen Klop.

"Nevjerovatno je kako ste uništili Bundes ligu. Vidimo vas mi, ali nam treba teleskop. Uradili ste veliku stvar, sve čestitke šampionima. Sve što vam preostaje je da skinete kapu ekipi koja je pokazala tako dominantnu i standardnu formu na terenu, uz veliku želju da bude sve bolja", rekao je Klop.

Bonus video: