Englezi očekuju da Mata riješi derbi Mančestera

Engleski novinari su ubijeđeni da bi njegovo inteligentno kretanje, ubacivanje između linija i odlični pasovi mogli da razbiju nesigurnu odbranu tima Manuela Pelegrinija
0 komentar(a)
Huan Mata, Foto: Beta/AP
Huan Mata, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.03.2014. 11:31h

Veliki derbi Mančestera igra se sjutra na „Old trafordu“, a engleski mediji smatraju da bi čovjek odluke mogao da bude Huan Mata.

Španski reprezentativac je nakon dolaska iz Čelzija za 45 miliona eura smatrao da će se sve vrtjeti oko njega, ali je početkom mjeseca tražio sastanak sa Dejvidom Mojesom, kako bi ga zamolio da igra na poziciji centralnog veznog igrača, a ne na desnom krilu.

Škotov odgovor je bio jasan - planira da igru gradi na Runiju, a da Mata napada sa desne strane ka sredini. Zbog toga se mnogi pitaju zašto je doveo bivšeg igrača Čelzija i Valensije i da li je podlegao pritisku nekoga iz uprave da to uradi.

Mojes je, navodno, želio da sačeka ljeto i pokuša da dovede Marka Rojsa, koji je idealan tip igrača za njegovu taktiku, ali ga je pritisak zbog loših rezultata natjerao da reaguje.

Kako god, 25-godišnji Španac bi u preostalom dijelu Premijer lige mogao da bude ključni igrač „crveni đavola“ , i to zbog povrede Robina van Persija.

Runi je, naime, preseljen na poziciju napadača, a Mata je protiv Vest Hema igrao klasičnu desetku i kompletirao je 53 pasa, uz 94 odsto preciznosti.

Tako će biti i sjutra veče protiv Sitija, a engleski novinari su ubijeđeni da bi njegovo inteligentno kretanje, ubacivanje između linija i odlični pasovi mogli da razbiju nesigurnu odbranu tima Manuela Pelegrinija...

U Premijer ligi se sjutra u istom terminu (20.45) igraju još dva meča - Arsenal nakon debakla protiv Čelzija dočekuje Svonsi, dok se na „Sent Džejms parku“ sastaju Njukasl i Everton.

Bonus video: