Sutjeska planira još jedan bijeg

Šampion danas kraj Bistrice čeka Mogren, konkurenti za titulu na težim iskušenjima
73 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.03.2014. 10:57h

Prvu priliku da se vrati na pobjednički kolosjek nakon teškog poraza od Mladosti, akuelni šampion Sutjeska ima danas kraj Bistrice protiv Mogrena.

Eventualni kiks šampiona čeka Lovćen, koji gostuje Rudaru u Pljevljima, kao i Budućnost i Ćelik, koji će se u nedjelju međusobno razračunati u derbiju kola.

Šampion pod imperativom

Izabranici Dragana Radojičića odlučni su u namjeri da na domaćem terenu upišu treći proljećni trijumf, i time se donekle iskupe za dva neuspjeha na strani.

Ko zna, možda pobjeda donese i novi bijeg na tabeli i uvećanje zalihe koja sada iznosi četiri boda.

"Očekujem da ćemo nakon poraza od Mladosti odreagovati na dobar način i slaviti pobjedu. Evidentno je da u nastavku sezone znatno bolje igramo na svom terenu, ali moramo dobijati i na strani da bi sačuvali trenutnu poziciju . Budvani se bore za goli prvoligaški život i sve će učiniti da ostvare dobar rezultat u Nikšiću. Ipak, naš teren nije za vađenje. Igramo pred svojim navijačima gdje nemamo pravo na kiks", rekao je Srđan Bečelić, defanzivac Sutjeske.

Kombinacijom raznih, ponajviše finansijskih okolnosti, Mogren je umjesto borbe za titulu uoči posljednje trećine šampionata došao u poziciju da se grčevito bori za opstanak!

Pretposljednje mjesto uoči gostovanja lideru ne obećava puno, ali za razliku od prošle sedmice, Budvani su makar trenirali...

"Ekipa se podigla pshihološki poslije burne sedmice koja nas je zadesila, i to nam mnogo znači. Sutjeska je lider na tabeli što znači da moramo da budemo oprezni. Respektujemo protivnika i pokušaćemo da damo maksimum", kaže kapiten Mogrena Aleksandar Kapisoda.

Trener Brano Milačić pred gostovanje u Nikšiću ne može da računa samo na Luku Petričevića.

Lovćen u Pljevljima

Najveća enimga kola je duel u Pljevljima između Rudara i Lovćena, jedan od najzanimljivijih u 22. kolu.

Timovi dočekuju meč u različitim raspoloženjima, Pljevljaci nakon dva vezana poraza, a Cetinjani nakon dvije pobjede i remija u posljednja tri susreta.

Rudar se pojačao na polusezoni, krenuo sa dvije pobjede, a onda je sa dva poraza u gostima došao u situaciju da danas igra pod imperativom.

"Siguran sam da ne možemo da ponovimo tako slabe igre kao u Tuzima i posebno u Golubovcima. A znatno bolje izdanje je neophodno, pošto se Cetinjani drugačije ne mogu savladati. Iako smo oslabljeni, bez četvorice prvotimaca, mislim da možemo da osvojimo bodove koji bi nam omogućili da opet „oživimo“ evropske ambicije i da u trećem krugu imamo meč više kod kuće", kaže pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

Pljevljacima ni tradicija ne ide u prilog, jer su samo jednom pobijedli Lovćen na posljednjih šest mečeva pod Golubinjom (dva remija i tri poraza).

Cetinjani su, s druge strane, u dobroj seriji, a golman Jovan Perović već 306 minuta nije prmio gol.

Sve to obećava uoči današnjeg gostovanja.

"Idemo u Pljevlja da odigramo “mušku” utakmicu protiv ekipe koja kvalitetom ne zaslužuje poziciju koja joj trenutno pripada. Idemo na tri boda, ali nećemo biti nezadovoljni ni ukoliko osvojimo bod. Znam da Lovćen igra tradicionalno dobro u Pljevljima, ali to ne mora da znači ništa ukoliko mi ne pružimo 100 odsto svojih mogućnosti", kaže bek Cetinjana Draško Božović.

I Grbalj za opstanak

Grbalj je u zoni baraža, ponajviše i zbog administrativnog gubitka tri boda u prvoj polusezoni.

Sve to ekipi Aleksandra Nedovića donosi teret imperativa pred meč sa ekipom Mladosti.

"Jako bitna utakmica za nas, dolazi nam ekipa koja je u prošlom kolu savladala aktuelnog šampiona sa 4:1. Mi zbog toga imamo veliko poštovanje i maksimalan respekt prema njima, ali igramo na svom terenu i daćemo sve od sebe da upišemo tri boda", kaže Nedović, koji ne računa na Jankovića, Međedovića i Iliju Bogdanovića.

Mladost je pobjegla iz opasne zone, a “brejk” na strani gurnuo bi je ka sredini tabele.

"Pokušaćemo da savladamo Grbalj, jer smo na krilima pobjede protiv Sutjeske. U ovu utakmicu ulazimo sa istom ekipom kao i u prošlu, ali nam je Omega suspendovan što će biti veliki udarac za nas", rekao je trener Mladosti Goran Milojević.

Može li Petrovac i do petog vezanog remija, Dečić se protiv Zete hvata za slamku spasa

Fudbaleri Petrovca otvorili su proljećni dio sezone sa unikatnim rezultatima - vezali su čak četiri remija.

"Vrijeme je da poslije serije remija ostvarimo i prvi trijumf. Mornar nam je u prošlosti uvijek “ležao”, mada nas ovoga puta očekuje znatno drugačiji duel", istakao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Mornar se probudio u drugoj polusezoni...

"Idemo u Petrovac na krilima dobrih rezultata, sa željom da nastavimo seriju. Biće teško, tradicija nam ne ide na ruku, ali vjerujemo u sebe", rekao je trener Mornara Obren Sarić.

Dečić je posljednji, pet bodova “ispod crte”, za mnoge već prežaljen, ali se Tuzani ne predaju...

"Dolazi nam Zeta, protiv koje tradicionalno dobro igramo kući. Ovo je posljednji voz za opstanak, jer za par kola može da se desi da više ne budemo u prvoj ligi", rekao je defanzivac Demir Ramović.

Bonus video: