Ferguson čestitao Vengeru 1.000 utakmicu

"Čestitam Arsenu na ovom veličanstvenom dostignuću", rekao je škotski stručnjak.
0 komentar(a)
Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2014. 11:26h

Godinama su bili najveći rivali na klupama Mančester junajteda i Arsenala, čak nijesu pričali pet godina poslije utakmice na Old Trafordu oktobra 2004. kada je Junajted prekinuo niz od 49 uzastopnih pobjeda Arsenala.

Međuitim, Aleks Ferguson itekako cijeni Arsena Vengera, kome je danas čestitao predstojeću 1.000 utakmicu na kormilu tog kluba, u subotu protiv Čelzija.

"Čestitam Arsenu na ovom veličanstvenom dostignuću", rekao je škotski stručnjak, i dodao da "ne može riječima dovoljno da pokaže koliko je bilo potrebno truda, požrtvovanja i posvećenosti kako bi se postigao ovaj Vengerov rezultat".

"Prema Vengeru osjećam najveće moguće poštovanje", rekao je Ferguson.

Jedan od najuspješnijih trenera u istoriji Premijer lige rekao je da su tokom godina on i Venger "uživali u fantastičnim bitkama na fudbalskom terenu".

"Može se reći da smo zajedno preživjeli tako što smo poštovali napore onog drugog da igra najljepši fudbal. Oduvijek sma uživao u igri Arsenala", rekao je Ferguson.

Ferguson se penzionisao prošle godine poslije 26 godina na klupi Junajteda.

"Mečevi protiv Arsenala su uvijek bile poseban izazov, a mnoge sate sam potrošio razmišljajući o njima", rekao je Ferguson.

Venger, kome je danas u klubu uručen "zlatni top", kao simbol Arsenala, pridružiće se u subotu Fergusonu kao četvrti trener koji je sa jednim engleskim klubom odigrao 1.000 utakmica.

Bonus video: