Pirlo rasplakao Firencu, Sevilja na penale eliminisala Betis!

U italijanskom derbiju Juventus je uspio da slavi u Firenci, zahvaljujući sjajnom Andrei Pirlu
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2014. 23:24h

Juventus nastavlja pohod ka finalu Lige Evrope na svom stadionu nakon dramatične pobjede nad Fiorentinom u italijanskom derbiju koji je sudio Englez, Hauard Veb.

Andrea Pirlo namjestio je loptu na 18 metara od gola i fantastičnom parabolom u 71. minutu rasplakao renesansni grad, koji je živio za ovu utakmicu i šansu da se eliminiše zakleti neprijatelj.

Fiorentina, koja je samo minut prije kobnog slobodnog udarca ostala bez isključenog kapitena Gonsala Rodrigesa (faul nad Ljorenteom za drugi žuti karton) nije imala snage da sa desetoricom postigne gol i izbori produžetke.

Uzaludna je bila sjajna partija Stefana Savića, koji je držao odbranu Fiorentine sve do momenta dok jedan fudbaler nije fizički morao da napusti teren.

A kada Juventus ostane sa igračem više, a još Pirlo dobije “slobodnjak” na ivici šesnaesterca, tu više nema odbrane...

Marko Bakić kod Fiorentine, i oporavljeni Mirko Vučinić kod Juventusa, meč su odgledali sa klupe.

Dramatično je bilo na „Lušu” u Lisabonu, gdje je Benfika za samo minut (dva gola Šadlija) dovela u pitanje veliku pobjedu od 3:1 iz Londona. Totenhem, ipak, nije imao snage da postigne treći gol i odvede meč u produžetke, da bi Lima u posljednjoj sekundi iz penala pečatirao prolaz „orlova” u četvrtfinale.

Tresao se i drugi portugalski velikan, Porto, ali je ušao među osam najboljih. Napoli je na „San Paolu” golom Gorana Pandeva izjednačio rezultat u dvomeču, imao još nekoliko velikih prilika, ali je kažnjen - Alžirac Nabil Gilas je iskoristio odličan pas Fernanda u 69. minutu, a u 76. je Rikardo Kvarežma „pocijepao” mrežu Pepea Rejne...

Bazel je sa igračem manje dao dva gola Salcburgu za veliku pobjedu (2:1), dok je Sevilja u gradskom derbiju nadoknadila minus iz prvog meča (2:0), a onda i eliminisala Betis nakon jedanaesteraca. „Zeleno-bijeli” su vodili u ruletu, ali su u posljednje dvije serije promašili N'Diaje i Nono.

Rezultati:

Anži - AZ Alkmar 0:0 - prvi meč 0:1

Benfika - Totenhem 2:2 - 3:1

Garaj 34, Lima 90+4 (penal) - Šadli 78, 79

Fiorentina - Juventus 0:1 - 1:1

Pirlo 71

Valensija - Ludogorec 1:0 - 3:0

Alkaser 59

Plzenj - Lion 2:1 - 1:4

Kolar 60, Tecl 62 - Gomis 45

Napoli - Porto 2:2 - 0:1

Pandev 21, Sapata 90+2 - Gilas 69, Kvarežma 76

Betis - Sevilja 0:2, penalima 3:4 - 2:0

Rejes 20, Baka 75 - 2:0

Salcburg - Bazel 1:2 - 0:0

Sorijano 22 - Štreler 51, Sauro 62

Galerija

Bonus video: