Mojes želi veče za pamćenje

Menadžer "đavola" čeka reakciju svog tima i hvata slamku spasa. Borusija dočekuje Zenit
3 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2014. 11:40h

Mančester junajted djeluje nemoćno, Dejvid Mojes takođe izgleda kao menadžer koji ne može da probudi uspavanog velikana, pa je pred večerašnji revanš protiv Olimpijakosa teško zamisliti da aktuelni šampion ima snagu da ispravi sve ono loše što je uradio u Pireju u prvoj utakmici.

Olimpijakos stiže na "Old traford" sa dva gola prednosti (2:0), a podatak da je Junajted samo pet puta ove sezone (četiri u Premijer ligi, jednom u Ligi šampiona) pobijedio protivnike sa tri ili više razlike jasno govori da Mojes i ekipa nisu favoriti da se plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona.

"Potrebna nam je noć za pamćenje. Mislim da to dugujemo navijačima za podršku koju nam daju ove sezone", rekao je Mojes.

Mojes će svakako dobiti noć za pamćenje, bilo da njegov tim napravi čudo ili pak bude eliminisan.

Eventualno ispadanje i iz Evrope bi, nakon svega što je doživio na klupi kluba iz Mančestera, bio samo razlog više kritičarima da mu "pakuju" otkaz koji će vjerovatno uslijediti na kraju sezone.

"Mojes nema više podršku ni ser Aleksa Fergusona, poslije poraza od Liverpula se sve promijenilo. Fergi je do sada bio jedini u klubu koji ga je štitio", iznijeli su engleski novinari pikanteriju s "Old traforda".

Alarm je odavno upaljen

Junajted ove sezone nije tako moćan na "Old trafordu" kao ranije. Ni ta činjenica mu ne ide u prilog pred revanš sa Olimpijakosom.

"Svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Rezultati na „Old trafordu” su razočaravajući, ali moramo to da mijenjamo. Potrebno je da koristimo sve šanse koje nam se ukažu", rekao je Mojes i onda upozorio sve protivnike:

"Junajted je i dalje najveći klub na svijetu. Možda vam sada ne izgleda tako, ali ćete se ubrzo uvjeriti", dodao je bivši menadžer Evertona.

Patris Evra nije pričao o veličini kluba, ali jeste o ponosu igrača.

"Nakon meča sa Olimpijakosom navijači će biti ponosni na nas, jer smo spremni na sve samo da pobijedimo. Ne znam da li ćemo proći u četvrtfinale, ali pokazaćemo koliko smo privilegovani što nosimo dres Mančester junajteda", rekao je Evra.

Mićel: Daćemo gol

Olimpijakos je prije desetak dana proslavio titulu prvaka Grčke, ukupno 41. u istoriji, ali bi mnogo veći uspjeh bio da eliminiše trostrukog pravaka Evrope.

"Crveno-bijeli" su u prvoj utakmici na „Karaiskakiju” možda mogli da slave i ubjedljivije, ali je trener Mićel svakako siguran u prolaz.

"Bez obzira na to što smo pobijedili sa dva razlike, potrebno je da mislimo na napad u revanšu. Vjerujem da ćemo postići makar gol i da će nam on omogućiti prolaz", stakao je legendarni fudbaler Real Madrida.

Grci su, ipak, oprezni.

"Pomalo strahujem od Junajteda, koji je institucija. Zašto? Zato što veliki klubovi uvijek pronađu put da izađu iz krize, iako ih svi otpisuju. Nadam se da naš protivnik to neće uraditi večeras", dodao je Mićel.

Olimpijakos će, ako prođe engleskog predstavnika, ponoviti najveći evropski uspjeh, jer je četvrtfinale Lige šampiona igrao i u sezoni 1998/99.

Tada je, međutim, bolji od Grka bio Juventus.

Borusija protiv Zenita, Viljaš-Boaš neće debitovati

Ubjedljiva igra i pobjeda u Sankt Peterburgu (4:2) daje za pravo Borusiji da već gleda ka četvrtfinalu, s tim što je Jirgen Klop upozorio da njegov tim čeka teških 90 minuta.

"Milioneri" su u subotu poraženi u šampionatu od Borusije iz Menhengladbaha.

"Loša proba obično znači dobru premijeru. U sličnoj smo situaciji kao i nedavno kada smo prije Zenita izgubili u prvenstvu. Vjerujem da ćemo pobijediti i proći", rekao je Robert Levandovski, koji je dao dva gola u Sankt Peterburgu.

U Zenitu se od te prve utakmice promijenilo mnogo - trener Lućano Spaleti je smijenjen, a njegovo mjesto je juče zauzeo Andre Viljaš-Boaš.

On će zarađivati 8,5 miliona eura po sezoni (dvogodišnji ugovor), Zenit će zvanično preuzeti od sjutra, a ekipu će na "Vestfalenu" voditi Sergej Semak.

Galerija

Bonus video: