Dani Mils: Mančester junajted će 10 godina čekati na novu titulu

Junajted je prošle sezone osvojio titulu sa 11 bodova prednosti u odnosu na drugolasirani Mančester siti, a sada kasni čak 12 bodova za mjestom koje vodi u Ligu šampiona.
0 komentar(a)
Mojes, Foto: Beta/AP
Mojes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.03.2014. 12:24h

Velika kriza u koju je zapao Mančester junajted u prvoj godini post-Fergijeve ere tema je kojom se danima bave sportski mediji na Ostrvu.

Pod komandom novog trenera Dejvida Mojsa, aktuelni šampion Premijer lige zaostaje nestvarnih 18 bodova za liderom Čelzijem, ima minimalne šanse da se plasira u Ligu šampiona za narednu sezonu, eliminisan je u FA i Liga kupu, a ukoliko sjutra u revanšu osmine finala LŠ ne nadoknadi zaostatak od dva gola minusa protiv Olimpijakosa, sezona će definitivno biti proglašena propalom.

Osim rezultatskog fijaska, Mojesu se zamjeraju i druge stvari - kako je na primjer mogao da za igrača koji je bio rezerva u Čelziju (Huan Mata) izbroji 45 miliona eura, zašto je Vejnu Runiju dao platu kakvu nemaju ni Mesi ni Ronaldo, je li mogao da izabere malo ljepši način da se rastane od kapitena Nemanje Vidića, jednog od najboljih igrača tima prethodnih godina.

"Đavoli" su u velikoj krizi nakon odlaksa Aleksa Fergusona, koji je bio trener 27 godina, jedinstvena je ocjena fudbalskih analitičara u Engleskoj.

Najdrastičniju prognozu dao je nekadašnji reprezentativac Engleske Dani Mils, sada analitičar BBC-ja.

"Mislim da će trebati da prođe još 10 godina da Mančester junajted ponovo osvoji titulu. Cijeli proces oporavka trajaće makar tri ili četiri godine i tek nakon toga u Junajtedu će početi da razmišljaju kako da se nadmeću sa Mančester sitijem, Čelzijem i Liverpulom, koji su već mnogo jaki, kao i sa Totenhemom i Arsenalom, koji će biti sve jači i jači", istakao je Mils.

Junajted je prošle sezone osvojio titulu sa 11 bodova prednosti u odnosu na drugolasirani Mančester siti, a sada kasni čak 12 bodova za mjestom koje vodi u Ligu šampiona.

"Mojes nikada nije bio prvak Engleske dok je vodio Everton. Nikada nije osvojio trofej. Mislim da će proći dosta vremena dok Junajted i Mojes budu uopšte mogli da konkurišu za titulu", tvrdi Mils, bez dlake na jeziku.

Istovremeno, u Engleskoj sve češće kruže glasine da pozicija Dejvida Mojesa kao glavnog trenera više nije tako sigurna i da bi eventualno ispadanje od Olimpijakosa (prvi meč u Atini Grci dobili 2:0) moglo da ubza njegovu smjenu.

Škot je, navodno, ostao bez podrške onog ko se na Old trafordu i dalje najviše pita, onog ko ga je i doveo na klupu - ser Aleksa Fergsuona.

Bonus video: