Na Cetinju derbi za Evropu, zamka za Sutjesku

Mladost naredna stanica za lidera, Lovćen i Budućnost za mjesto na evrosceni, Vešović se protiv Rudara vraća na klupu Zete
61 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2014. 11:08h

Bijegom rivalima na sedam bodova Sutjeska je zauzela pol poziciju u trci za titulu, ali do kraja je puno - čak 13 kola.

Nikšićani su svjesni da ih u svakom preostalom meču očekuje zamka, uključujući i današnje gostovanje na Starom aerodromu protiv Mladosti.

Pretposljednje kolo drugog kruga T-Com 1. CFL, donosi i derbi za Evropu - okršaj Lovćena i Budućnosti na Cetinju, kao i gradski derbi u kojem štrajkom destabilizovani Mogren dočekuje Petrovac.

Šampion prihvata i bod

Iako su lideri, i to ubjedljivi, glavni cilj fudbalera Sutjeske jeste da se sa gostovanja Mladosti vrate neporaženi.

"Mladost je napravila dobru ekipu u zimskoj pauzi i očekuje nas težak zadatak. Mi ćemo pokušati da dobrim rezultatima na strani olakšamo sebi posao ka krajnjem cilju, odbrani titule", rekao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Renovirana Mladost, sa dvocifrenim brojem novih fudbalera, neporažena je u drugoj polusezoni (dva remija u gostima i pobjeda kod kuće), a seriju će pokušati da nastavi i protiv šampiona.

"Dolazi prvak, koji ove sezone nije izgubio više od dva puta. Kod nas je situacija delikatna, svaki meč je za opstanak, jer se nalazimo u zoni ispadanja. Mi ćemo u svakoj utakmici tražiti pobjedu i šansu za bodove koji su nam veoma bitni, pa i protiv prvaka", rekao je trener Mladosti Goran Milojević.

Lovćen prekida seriju Budućnosti?

Budućnost gostuje na Cetinju, gdje je slavila pet puta zaredom.

Danas, ipak, nije favorit - Lovćen je ove sezone formirao tim za vrh tabele, dok se Budućnost umjesto za titulu bori za plasman u Evropu.

Podatak da su dva tima izjednačena na 3. mjestu sa po 32 boda daje posebnu draž meču koji je uvijek bio derbi, bez obzira na pozicije dva tima na tabeli.

"Iako je podmlađena, Budućnost i dalje za sve protivnike predstavlja veliki izazov. Ne preuzimamo ulogu favorita, ali igramo na domaćem terenu, u dobroj smo formi i idemo na pobjedu", ističe za sajt Lovćena vezista Cetinjana Dejan Bogdanović.

Mladi vezista Budućnosti Dani Hočko prošle sezone je nosio dres Lovćena u porazu Cetinjana na svom terenu od “plavih” (1:2).

Sada, u novom dresu, priželjkuje isti rezultat.

"Znači mi današnja utakmica, ali već sam jednom ove sezone igrao za Budućnost protiv Lovćena, tako da nema nekih naglašenih emocija. Igramo protiv direktnog rivala za Evropu i očekuje nas težak meč, ali pružićemo maksimum, već smo pokazali da sa svima možemo da igramo", kaže Hočko.

Povratak Vešovića

Rade Vešović vraća se danas na kormilo Zete, u duelu sa Rudarom.

Trener koji je prije godinu i po odveo Zetu do plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope, za novi početak će pokušati da prekine seriju od tri vezana poraza.

"Pokušao sam da psihološki razmrdam igrače, koji su utučeni nakon tri poraza. Rudar je vrlo neugodan protivnik i stiže u neugodno vrijeme, ali ne možemo da biramo, pod moranjem smo i pokušaćemo da dobijemo", kaže Vešović.

A Rudar je dobru seriju na početku 2. polusezone neočekivano prekinuo porazom u Tuzima prošle subote.

"U boljoj smo formi od Zete i želimo pun revanš za jesenji poraz pod Golubinjom",kaže desni spoljni Rudara Željko Tomašević.

Mornar i Dečić igraju u Baru za opstanak, bez obzira što je domaćin dobrom serijom otišao na 7. poziciju.

"Zadovoljni smo startom drugog dijela, ali nećemo se zaustaviti", poručuje Obren Sarić, trener Barana.

"Svaka utakmica do kraja za nas je kao plej-of, pa tako i današnja protiv direktnog konkurenta za opstanak", kaže Demir Ramović, defanzivac Tuzana.

Mogren iz štrajka u gradski derbi, Čelik cilja prvu pobjedu

Kako će izgledati Mogren u takmičarskom meču nakon pet dana štrajka, pokazaće današnji duel sa Petrovcem.

"Pokušaćemo da damo maksimum. Stanje nije dobro, ali niko ne želi da klub bude kažnjen od strane saveza", rekao je kapiten Aleksandar Kapisoda.

Nakon tri remija na startu proljeća, Petrovčani će pokušati da upišu prvu pobjedu.

"Mogren je uzdrman, ali to nas neće zavarati. Naš protivnik i dalje ima tim za respekt", ističe Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Čelik nema pobjedu u 2. polusezoni, pokušaće da je upiše danas protiv Grblja.

"Nismo ispunili planirano do sada, ali jedna pobjeda promijenila bi dosta", kaže defanzivac Darko Bulatović.

Slične ambicije imaju i Grbljani.

"Nećemo se braniti, jer takva igra donosi rezultat u najviše dva kola. Igraćemo napadački kao i uvijek", kaže trener Aleksandar Nedović.

Parovi

Mornar - Dečić (15.00)

Mogren - Petrovac (15.00)

Mladost - Sutjeska (15.00)

Čelik - Grbalj (15.00)

Lovćen - Budućnost (15.00)

Zeta - Rudar (15.00)

Bonus video: