Runi priznao: Teško je vidjeti Liverpul i Siti na tabeli ispred nas

Nekadašnji igrač Evertona ima dva zakleta "neprijatelja" - nekadašnjeg gradskog rivala Liverpula i sadašnjeg Mančester sitija
5 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Reuters
Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.03.2014. 17:15h

Vejn Runi odrastao je na plavoj strani obale rijeke Mersi prije nego što je 2004. godine prešao u Mančester junajted.

Nekadašnji igrač Evertona stoga ima dva zakleta "neprijatelja" - nekadašnjeg gradskog rivala Liverpula i sadašnjeg Mančester sitija.

Oba tima ove sezone su daleko ispred njegovog Junajteda. Štaviše, bore se za titulu dok su "đavoli" van svih kombijacija.

Runi priznaje da mu to teška pada:

"Sitiju ide dobro, Liverpulu takođe. Priznajem da se ne radujem tome", iskren je Runi u razgovoru za magazin Mančester junajteda.

Njegov tim je čak devet bodova iza zone Lige šampiona i trebalo bi da se dogodi čudo pa da "đavoli" opet budu u evropskoj eliti naredne sezone.

"Moramo da nastavimo da radimo, da napredujemo i da pokušamo da završimo sezonu što jači. Nije sve izgubljeno. Priznajem da nismo bili dovoljno dobri u dosadašnjem dijelu sezone, ali dogodile su se neke stvari koje ste mogli i da očekujete. Ser Aleks Ferguson je bio tu 26 godina, nije lako nastaviti njegov niz i svaka promjena mora da se osjeti, ko god došao za njegovog nasljednika. Mojes radi odlično i sigurno da je svima nama potrebno malo vremena da se prilagodimo na promjenu. Ubijeđen sam da ono pravo tek dolazi", kazao je Runi.

Njemu je Mojes, nekadašnji trener iz Evertona, povećao platu na 300 hiljada funti nedjeljno (najplaćeniji igrač na svijetu), i ne samo to, povjerio mu je i kapitensku traku kada Nemanja Vidić na ljeto postane član Intera.

"To je velika čast i velika odgovornost. Neću imati problem da se naviknem, jer sam već nekoliko puta nosio kapitensku traku", zaključio je Runi.

Bonus video: