Roben: Venger bi trebalo da ima više stila

"Ako pobijediš, budi srećan, ali ako izgubiš, nemoj da se žališ na smiješne stvari. Od tako velikog trenera, ipak, očekujete više", rekao je Roben
0 komentar(a)
Roben, Foto: BETA AP
Roben, Foto: BETA AP
Ažurirano: 12.03.2014. 11:08h

Fudbaler Bajerna iz Minhena Arjen Roben rekao je danas da bi trener Arsenala Arsen Venger trebalo sa "više stila" da komentariše utakmice, pošto ga je optužio da je "veliki simulator penala".

Fudbaleri Bajerna plasirali su se sinoć u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u Minhenu u revanš utakmici osmine finala, odigrali neriješeno 1:1 sa Arsenalom. U prvom meču u Londonu, aktuelni šampion Evrope pobijedio je sa 2:0.

Sudija je u nadoknadi vremena dosudio penal za Bajern, poslije starta Lorana Koščelnija na Robenu, zbog čega je Venger protestovao. Golman "tobdžija" Lukas Fabijanski je odbranio penal Tomasu Mileru.

Takođe i u prvom meču dosuđen je penal za Bajern, posle starta nad Holanđaninom, ali je i tada golman odbranio.

"Ako ste veliki trener, morate da prihvatite poraz... Ako pobijediš, budi srećan, ali ako izgubiš, nemoj da se žališ na smiješne stvari. Bila su dva penala, ali ne želim da se branim. Od tako velikog trenera, ipak, očekujete više", rekao je Roben.

Venger je rekao da je Roben fantastičan igrač, ali da veoma dobro simulira penale.

"On je veoma dobar simulator, ali tako idu stvari. Roben je fantastičan fudbaler, ali nema potrebe to da radi. Kada izbije ispred igrača, on padne. Pričali smo o tome ranije. Sve je do sudije. Ako mu sudija zbog toga dodijeli žuti karton, on to neće ponoviti", rekao

je Venger.

"Bajernu želim sreću, pošto je dobra ekipa, ali ove sezone su slabiji nego prošle. Žalimo zbog eliminacije. U posljednjih pet godina po dva puta smo igrali protiv Barselone i Bajerna i svaki put su bili na vrhuncu svoje forme", dodao je Venger.

Bonus video: