Vujačić potopio Mogren

"Mornar je imao veliku volju da ostvari pobedu, a Mogren je prepotentno ušao u meč. Epilog je bio jedini mogući. Jako loše smo odigrali utakmicu", kazao je Milačić
0 komentar(a)
Mornar, Foto: Boris Pejović
Mornar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.03.2014. 11:38h

Mogren je potopljen u derbiju Jadrana. Zaslužena i ubjedljiva pobjeda Mornara za još jedan bijeg ka sredini tabele.

U prvoj polovini prvog poluvremena jedino je konkretan bio mladi Nino Vukmarković.

On je u razmaku od četiri minuta, od 18. do 22. uputio dva opasna udarca, prvi je odbranio Butorović, dok je drugi završio iznad prečke.

Nakon pola sata igre dva puta je zapretio Vujačić, da bi u 33. minutu, poslije velike gužve u šesnaestercu Mogrena, Memedović proturio loptu iza gol linije za vođstvo Barana.

Najlepšu akciju u prvom dijelu ipak su izveli gosti. Igrao se 45. minut kada je Radišić lijepo centrirao sa lijeve strane, natrčao je Marković i volejom sa 12 metara pogodio unutrašnji dio desne stative.

U nastavku, igrač odluke bio je Vule Vujačić. Prvo je u 58. minutu, na odličnu asistenciju Bogdanovića, prevario svog čuvara i preciznim šutem zatresao mrežu, a samo minut kasnije iz solo-prodora, sa ivice šesnaesterca, snažnim šutem neodbranjivo pogodio levi donji ugao gola Mogrena.

"Došli smo do važne pobjede, savladavši ekipu koja je homogenija nego u prvom dijelu, o čemu svjedoči i njen dobar start u nastavku šampionata. Igrali smo discplinovano, u drugom poluvremenu smo dali golove na vrijeme i riješili utakmicu", kazao je trener Mornara Obran Sarić.

Njegov kolega na klupi Mogrena, Brano Milačić, bio je drugačijeg raspoloženja.

"Mornar je imao veliku volju da ostvari pobedu, a Mogren je prepotentno ušao u meč. Epilog je bio jedini mogući. Jako loše smo odigrali utakmicu", kazao je Milačić.

Mornar - Mogren 3:0 (1:0)

Bar - Stadion „Topolica“. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Memedović u 33. i Vujačić u 58. i 59. minutu. Žuti kartoni: Lakićević (Mornar), Petričević (Mogren)

Mornar: Lakićević 7 Tomić 7 Dubljević 7 Arsenijević 7 Obradović 7 Radulović 7 Vujačić 8 (Vučinić) Bogdanović 7 (Divanović) Memedović 7,5 (Smolović) Mandić 7,5 Vukmarković 7,5.

Mogren: Butorović 6 Radišić 5,5 Petričević 6 Kapisoda 5,5 Marković 5 Đurović 5 (Đoković) Đurišić 5,5 Pržica 5 (Rudović) Kaluđerović 5 (Radulović) Racković 5 Kalezić 5.

Bonus video: