Venger: Vilšir će biti spreman za Svjetsko prvenstvo

"Vjerujem da će Džek biti spreman, ima još vremena. Ako sve bude u redu, mogao bi da odigra sjajno na turniru", rekao je Venger, prenijeli su britanski mediji
0 komentar(a)
Vilšir, Foto: REUTERS
Vilšir, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.03.2014. 14:07h

Trener Arsenala Arsen Venger izjavio je danas da vjeruje će se fudbaler Džek Vilšir na vrijeme oporaviti od povrede stopala i da će biti spreman za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ovog ljeta.

Vilšir se povrijedio u srijedu, tokom prijateljske utakmice reprezentacija Engleske i Danske na Vembliju, poslije grubog starta Danijela Agera. Poslije pregleda utvrđeno je da je slomio kost u stopalu i da će šest nedjelja odsustvovati sa terena.

"Kada idete na tako važan turnir morate da budete 100 odsto spremni. Vjerujem da će Džek biti spreman, ima još vremena. Ako sve bude u redu, mogao bi da odigra sjajno na turniru", rekao je Venger, prenijeli su britanski mediji.

Ako oporavak bude tekao po planu, Vilšir bi mogao da se vrati na teren nekoliko utakmica prije kraja prvenstva u Premijer ligi, ali i za prijateljsku utakmicu Engleske i Perua, 30. maja na Vembliju. Svjetsko prvenstvo održaće se od 12. juna do 13. jula u Brazilu.

"Ako izračunate kada se završava prvenstvo, vidjećete da poslije toga ima još šest nedjelja do početka Mundijala. On će biti potpuno spreman da igra za Arsenal, a tek onda slijede pripremne utakmice reprezentacije", rekao je Venger.

Selektor Engleske Roj Hodžson će poslije utakmice sa Peruom spisak od 30 igrača skratiti na 23, a reprezentacija će zatim otputovati na pripreme u Majami, gdje će odigrati prijateljske utakmice sa Ekvadorom i Hondurasom.

"Svako bi bio srećan da na Svjetskom prvenstvu ima takvog igrača, koji je toliko posvećen, dobrog tehničara. Najvažnije da ode potpuno spreman, a moramo da omogućimo da se po njegovom povratku na teren ništa loše ne dogodi", rekao je Venger.

Engleska će se na Svjetskom prvenstvu takmičiti u Grupi D sa Italijom, Urugvajem i Kostarikom.

Bonus video: