Derbiji pripali Španiji i Francuskoj

U reprizi finala sa posljednjeg Evropskog prvenstva Španija je juče ponovo bila bolja od Italije
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2014. 23:56h

U reprizi finala sa posljednjeg Evropskog prvenstva Španija je juče ponovo bila bolja od Italije. Presudio je gol Pedra Rodrigesa u 63. minutu, kojim je “crvena furija” krinisala bolju igru.

U drugom velikom evropskom derbiju, Francuska je nadigrala Holandiju (2:0), sa dva evrogola u prvom poluvremenu.

Volej Karima Benzeme i bravura Blejza Matuidija podigli su “Sen Deni”. Engleska je u finišu uspjela da slomi otpor Danaca, dok je Brazil na krilima Nejmara “razbio” Južnu Afriku (5:0).

Koliko težak posao očekuje Crnu Goru u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, pokazali su rivali “hrabrih sokola” iz grupe G. Rusija je u pobjedi nad Jermenijom od 2:0, demostrirala igru sličnu Brazilu.

Naročito kod akcije za gol petom mladog napadača moskovskog Dinama Aleksandra Kokorina. I Austrija je pokazala klasu u remiju sa jednom od vodećih svjetskih selekcija po rejtingu Fife, Urugvajem (1:1).

Austrijanci su poveli u uvodnim minutima preko Marka Janka, dok je najjači sastav Urusa do poravnanja stigao tek nakon pet izmjena i to golom Stuanija u 66. minutu. Samo je Švedska poražena na gostovanju Turskoj (2:1), iako je Zlatan Ibrahimović igrao cijelo prvo poluvrijeme.

A osim “hrabrih sokola”, uspješne provjere u prijateljskim duelima imali su Srbija i Makedonija. “Orlovi” su nakon preokreta slavili na gostovanju Republici Irskoj sa 2:1, dok je Makedonija na debiju selektora Boška Đurovskog identićnim rezultatom savladala Letoniju.

Bosna i Hercegovina je iznenađujuće poražena od Egipta sa 2:0, a gosti su oba gola postigli u drugom poluvremenu. I Slovenija je poražena sa 2:0, i to od Alžira kojeg je savladala na prethodnom Mundiajlu u Južnoj Africi.

I Hrvatska može biti zadovoljna remijem na gostovanju Švajcarskoj (2:2). Domaćin je dva puta vodio preko napadača hrvatskiih koriejna, Josipa Drmića, ali je sjajni Ivica Olić znao da odgovori.

Rezultati

Francuska - Holandija 2:0

Engleska - Danska 1:0

Ukrajina - SAD 2:0

Rumunija - Argentina 0:0

Egipat - Bosna i Hercegovina 2:0

Češka - Norveška 2:2

Izrael - Slovačka 1:3

Kipar - Severna Irska 0:0

Kolumbija - Tunis 1:1

Makedonija - Letonija 2:1

Turska - Švedska 2:1

Poljska - Škotska 0:1

Vels - Island 3:1

Australija - Ekvador 3:4

Austrija - Urugvaj 1:1

Švajcarska - Hrvatska 2:2

Belgija - Obala Slonovače 2:2

Njemačka - Čile 1:0

Južna Afrika - Brazil 0:5

Rusija - Jermenija 2:0

Grčka - Južna Koreja 0:2

Crna Gora - Gana 1:0

Gruzija - Lihtenštajn 2:0

Bugarska - Bjelorusija 2:1

Iran - Gvineja 1:2

Azerbejdžan - Filipini 1:0

Albanija - Malta 2:0

Alžir - Slovenija 2:0

Mađarska - Finska 1:2

Bonus video: