Arsenal aktivirao klauzulu za Suaresa, Liverpul je ignorisao

„Nije bitno koliko igraču traje ugovor, jer može da odluči kada će da ide“, rekao je Džon Vilijam Henri
3 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Beta AP
Luis Suares, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.03.2014. 13:09h

Džon Vilijem Henri je uzburkao strasti na Ostrvu - suvlasnik Liverpula je potvrdio da je Arsenal ovog ljeta aktivirao otkupnu klauzulu za Luisa Suaresa, ali da je odlučio da je ignoriše i poručio da „ugovori u Engleskoj izgleda ne znače mnogo“!

Američki biznismen je otkrio da je Urugvajac u prethodnom ugovoru imao opciju da ide ako neko za njega ponudi 40 miliona funti, a Arsenal je davao i funtu više.

„Luis je imao otkupnu klauzulu od 40 miliona funti. Arsenal, jedan od naših najvećih rivala, ponudio je 40 miliona plus funtu. Ali, otkrili smo da ugovori ne znače mnogo u Engleskoj, zapravo u čitavom fudbalu“.

„Nije bitno koliko igraču traje ugovor, jer može da odluči kada će da ide. Prodali smo Fernanda Toresa za 50 miliona funti, a nismo to željeli, već smo bili primorani“.

„S obzirom na to da smo vidjeli da nas ugovori ne obavezuju, zauzeli smo stav da ne želimo da prodamo Luisa. Ispostavilo se da je to odlično i za njega i za nas“, rekao je Henri na sportskoj konferenciji u Bostonu.

Suares je u decembru potpisao novi ugovor, a zahvaljujući njegovoj spektakularnoj formi Liverpul se nakon mnogo godina bori za titulu u Premijer ligi.

Bonus video: